Turun Grillikunkut

MAINOSBLOGI | Turun Grillikunkut

Turun Grillikunkut ja etniset grilliherkut

Turun Grillikunkut kevyissä kasvistunnelmissa

Kirsi on päättänyt, että nyt Turun Grillikunkkujen tulee keventää ruokavaliotaan! Tuumasta toimeen ja niin syntyvät iloiset kasvisvartaat joissa kirsikkatomaatteja, paprikaa, sipulia, kesäkurpitsaa, herkkusieniä ja falafelejä. Viimeksi mainittujen sijaan voi käyttää myös vegepyöryköitä tai vaikka Pirkan härkäpapupyöryköitä. Oikeastaan mitä vihantaa vaan mitä tarjolla on. Palojen kannattaa kuitenkin olla suht saman suuruisia ja kypsymäajaltaan samanlaisia ja vielä kun käytät vaikka Weberin metallisia grillivarrastikkuja ja varrastelinettä niin onnistut varmasti! Vartaat sivellään marinadilla, mihin tulee öljyä, timjamia (tai muita yrttejä), suolaa, mustapippuria sekä tummaa balsamicokastiketta (paksumpaa kuin pelkkä balsamico ja mukana sokeria).

Kaveriksi grillataan halloumijuustoa sekä Pirkka pitaleipiä. Sitten sekoitetaan vielä pari kastiketta ja lopuksi kaiken voi rakentaa pitaleivän sisään. Kermaviili maustetaan sitruunalla, yrttisilpulla, suolalla, sokerilla, sinapilla ja mustapippurilla ja näin saadaan raikas kermaviilikastike, (joka muuten sopii myös uusille perunoille), taikka sitten sekoita avokado, tomaatti ja kurkku tehosekoittimessa keskenään yhtenäiseksi massaksi, sekoita mukaan kaura creme fraiche ja mausta se suolalla ja mustapippurilla.

Katso videosta myös Jukan lempivihannes…

 

 

Lisätietoja grilleistä ja grillaustarvikkeista sekä raaka-aineista:

 

www.k-citymarket.fi/kaupat/turku-lansikeskus/

www.k-rauta.fi/kuninkoja

Yksi vastaus artikkeliin “Turun Grillikunkut ja etniset grilliherkut”

  1. Selena

    Hyvät herkut, vesi kielellä. Mutta sen verran jäkätän, ettei lihaton tarkoita automaattisesti kevennystä. Pavut, juustot, avokadot, kyllähän niistä kaloreita kertyy. Herkkua jokatapauksessa.


Kommentoi