Haarukassa

BLOGIT | Haarukassa

Kanelipullan makuinen kaurapuuro valmistuu uunissa ja ilman sokeria

Tässä on taatusti kesän helpoin ja lyömättömän herkullinen puuro, joka valmistuu uunissa itsekseen ja maistuu koko perheelle. Puuroa syödessään voisi luulla herkuttelevansa uunituoreilla korvapuusteilla tai marjapiirakalla, vaikka kyseessä on puuro, johon ei tule edes sokeria!

Tämän mustikkapullapuuron resepti löytyy Tuulia Järvisen ja Tiina Strandbergin uudesta Puuron uusi aika -kirjasta. Aion kokeilla samasta opuksesta muitakin reseptejä, sen verran innostava kirja on! Testiin pääsevät ainakin Salted caramel & popcorn -puuro ja chia-vispi.

Mustikkapullapuurosta tuli reseptillä aika tiukkaa, joten ensi kerralla laitan mukaan enemmän nestettä. Kardemummaa käytin hiukan vähemmän kuin ohjeessa, vain reilun teelusikallisen, ja se oli minun suuhuni juuri sopiva määrä. Vaniljajauhetta ei kotoa löytynyt, joten korvasin sen vaniljasokerilla, mutta siis vaniljajauhetta käyttäen puuro on täysin sokeriton. Banaani ja kookos riittävät tuomaan riittävästi makeutta, mutta niiden molempien maku sulautuu puuroon saumatta.

Tällä kertaa puuro syntyi pensasmustikoista, loppukesästä teen tätä tavallisista mustikoista.

Herkkua!

-Heli

puuro

Mustikkapullapuuro

neljälle

4 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 tl (ceylonin)kanelia
2 tl kardemummaa
½ rkl vaniljajauhetta
½ tl suolaa
1 banaani
2 dl täysrasvaista kookosmaitoa
2 dl vettä
1½ dl mustikoita tai muita marjoja
neitsytkookosöljyä vuuan öljyämiseen

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen ja öljyä uunivuoka.

Sekoita ensin keskenään kuivat aineet. Hienonna banaani ja sekoita kosteisiin aineisiin, mustikoita lukuunottamatta. Sekoita kaikki aineet yhteen ja kaada uunivuokaan tasaisesti. Lisää mukaan myös mustikat.

Anna paistua noin 20-30 minuuttia, kunnes uunipuuron pinta on saanut selkeästi väriä ja hyytynyt.

Kommentoi