Turun Grillikunkut

MAINOSBLOGI | Turun Grillikunkut

Juhannuksena Turun Grillikunkut panevat parastaan. Hienoista raaka-aineista syntyy hyvää niin yllättävän helpolla kuin uudellakin tavalla!

Karitsan ulkofileet maustetaan yksinkertaisesti suolalla ja pippurilla jonka jälkeen ne öljytään kevyesti. Ennen kätevään Weberin paistolevyyn siirtämistä voi niille antaa hieman raitoja grillin ritilällä. Siirrä sitten paistolevylle ja kaada päälle yrttisekoitus, jossa puoli desiä oliiviöljyä, pari valkosipulinkynttä, runsaasti hienonnettuja yrttejä (esim. rakuuna, rosmariini, timjami, basilika ja korianteri) sekä suolaa ja pippuria. Lisää sen jälkeen pari desiä kermaa, anna muhia hetken ja ruoka on valmista. Lisäkkeeksi voit tehdä lohkoperunoita, mausta lohkot timjamilla, suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä ja valmista kätevästi Weber Deluxe grillipannussa samalla kuin liha kypsyy.

 

Simpukat valmistuvat Weberin grillipadassa. Tarvitset pari kiloa pestyjä sinisimpukoita, pari sipulia, pari valkosipulinkynttä ja pari nippua persiljaa, lisäksi vielä puoli pulloa valkoviiniä, pikkupurkki kermaa, suolaa, valko- ja cayennepippuria. Laita pannuun liraus oliiviöljyä, kuullota hetki sipulia ja valkosipulia, lisää simpukat, sekoita, sulje kaikki kannet (pata ja grilli!), anna kypsyä 2-3 minuuttia, lisää sitten viini ja kerma sekä suola ja pippurit, anna taas muhia pari minuuttia, lisää persilja ja valmista on! Huomio! Vain auenneet simpukat ovat syömäkelpoisia!

 

Tonnikala on kala mutta kohtele sitä kuin pihviä! Mausta pihvit pari tuntia ennen timjamilla, suolalla ja pippurilla ja oliiviöljyllä. Pihvit paistetaan sitten nopeasti kuumalla grillillä ja ne saavat, tai siis niiden pitää jäädä mediumiksi! Purista lopuksi tonnikalapihveille hieman limeä.

 

Reverse searing on uusi tapa tehdä se klassinen pihvi. Tämä ei sovellu liian ohuille pihveille, joten leikkaa sisäfileestä kunnon palat! Maustetaan suolalla ja pippurilla, mutta öljyä ei tarvita, sillä pihvit laitetaan epäsuoraan lämpöön noin 120 asteiseen grilliin, kunnes niiden sisälämpötila on noin 45 astetta. Tässä menetelmässä on hyvä tietää tarkasti missä mennään. Siihen oiva apu on iGrill joka valvoo ja hälyttää puolestasi! Tämän jälkeen pihvit kiedotaan tiiviisti folioon ja annetaan levätä vartin verran. Lopuksi ne saavat kauniin pinnan grillin kuumalla puolella. Menetelmä soveltuu myös esimerkiksi kokonaisille fileille! Reverse searingissä liha menettää vähemmän nestettä ja sopiva punaisuus kulkee läpi koko pihvin. Menetelmä muistuttaa hieman sous vide-menetelmää, mutta et tarvitse lämpöhauteita sun muuta, ainoastaan hyvän (Weber) grillin, kaasun tai hiilen.

 

lisätietoja grilleistä ja grillaustarvikkeista sekä raaka-aineista:

www.k-citymarket.fi/kaupat/turku-lansikeskus/

www.k-rauta.fi/kuninkoja

Kommentoi