Jose's

BLOGIT | Jose's

Josen kinuski-valkosuklaakakku sopii ystävänpäivään

– Tämä kakku sopii makeanhimoisille, sillä se on tosi koukuttavaa! Sen maku on pehmeä, ja kakku suorastaan sulaa suussa, lupaa Jose.

Kakku kannattaa valmistaa hyvissä ajoin, jotta se ehtii hyytyvä kunnolla, vinkkaa Jose. Kuvat: TS/Juha Paju
Kakku kannattaa valmistaa hyvissä ajoin, jotta se ehtii hyytyvä kunnolla, vinkkaa Jose. Kuvat: TS/Juha Paju

Jose on suunnitellut tämän herkkukakun erityisesti ystävänpäivään. Kakun pohja maistuu hieman suolaiselta, ja tasoittaa näin kinuskin ja valkosuklaan makeutta. Jose vinkkaa, että tavallisen valkosuklaan sijaan kannattaa kokeilla kakkuun myös kaupoista löytyvää sitruuna-valkosuklaata, se tekee kakusta todella raikkaan. Kakkuun voi myös lorauttaa vähän jälkiruokaviiniä tai Amarettoa tai tarjoilla kakun niiden kanssa.

Valkosuklaa sulatetaan munamassan joukkoon vesihauteessa.
Valkuais- ja kermavaahdot sekoitetaan suklaamassan joukkoon.
Täyte kaadetaan keksipohjan päälle.

Josen oma ystävänpäivä kuluu töissä Tintån keittiössä.

– Koska en seurustele, niin voin olla töissä ja antaa vapaata niille, joilla on tyttöystävät. He voivat sitten viettää laatuaikaa yhdessä.

 

Kinuski-valkosuklakakku

pohja
½ pkt digestive-keksejä
70 g voita

täyte
5 liivatelehteä
4 keltuaista
2½ dl maitoa
500 g  valkosuklaata
1 rkl kinuskikastiketta
25 g voita
4 valkuaista
3½ dl kermaa

Aseta irtopohjavuoka leikkuulaudalle, leivinpaperin päälle ilman pohjaa (tai vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla).
Murskaa keksit hyvin hienoksi. Sulata voi ja lisää joukkoon. Sekoita hyvin ja levitä seos tiiviiksi kerrokseksi kakkuvuoan pohjalle. Tasoita hyvin reunat.
Laita liivatteet kylmään veteen. Kypsennä maitoa ja keltuaisia vesihauteessa. Keltuaiset kypsyvät 82 asteessa, ilman mittaria asian huomaa kun seos alkaa paksuutua ja muuttua väriltään vaaleammaksi.
Lisää kuumaan massaan liivatelehdet, pilkottu valkosuklaa, kinuski ja voi. Sekoita hyvin kunnes valkosuklaa sulaa kokonaan. Laita tarvittaessa kulho uudelleen vesihauteeseen.
Anna seoksen jäätyä huoneenläpöiseksi.
Vatka valkuaiset kovaksi vaahdoksi omassa kulhossaan, sitten kerma vaahdoksi eri kulhossa. Lisää molemmat suklaamassaan ja sekoita hyvin, kunnes saat tasaisen massan.
Kaada seos keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia. Ota kakkuvuoka pois reunoilta ja koristele esimerkiksi kinuskikastikkeella, kermalla ja ananaskirsikoilla.

Tulosta resepti

5 vastausta artikkeliin “Josen kinuski-valkosuklaakakku sopii ystävänpäivään”

  1. Minka

    Oih nam! Kakku näyttää ja kuulostaa todella herkulliselta! 🙂


  2. tillipulla

    Herkullisen kuuloinen kakku, mutta resepti taitaa uupua postauksesta?

    -Lotta


  3. Niina Ahola

    Niin ihanan herkullisen oloinen kakku, mutta reseptiä jäin kaipaamaan….

    – Niina –


  4. tsruoka

    Heippa, ja sorry! Resepti oli jäänyt epähuomiossa netistä pois, lehdessä se oli 🙂
    -Heli


  5. Anna

    Aivan mahtava kakku ja helppo tehdä. Teen useasti uudelleen


Napsauta peruuttaaksesi vastauksen.

Vastaa käyttäjälle tillipulla Peruuta vastaus