uutinen

UUTINEN | TURUN SANOMAT |

Vuoden paras makkara tulee Salosta, Perniön Lihalta

Salossa toimivan pienmakkaratehtaan Perniön Lihan elintarviketyöntekijä Sanna Katajainen tuntee työpaikkansa tuotantoketjun makkaranvalmistuksesta kaupan myyntitiskityöhön.  Monenlaiset työtehtävät hallitseva Katajainen on tyytyväinen työnsä monipuolisuuteen. Kuva vuodelta 2010. TS/Lilli Jokela
Salossa toimivan pienmakkaratehtaan Perniön Lihan elintarviketyöntekijä Sanna Katajainen tuntee työpaikkansa tuotantoketjun makkaranvalmistuksesta kaupan myyntitiskityöhön. Kuva vuodelta 2010. TS/Lilli Jokela

Vuoden parhaaksi makkaraksi on valittu Lammasmerguez, joka Perniön Lihan omistaman tuotemerkin, Helsingin Makkaratehtaan tuote.

makkaraValinnan teki Akateeminen Kiuas-Seura r.y. (AKS). Se on testannut makkaroita jo yli 20 vuoden ajan ja maistossa on ollut yli 3 000 makkarauutuutta. Tänäkin vuonna kilpailijoita oli satoja.

Tämän vuoden maaliskuussa lanseerattu Lammasmerguez tuo Lähi-idän maut suomalaiseen ruokapöytään. Makkara on mausteinen, ja siinä on käytetty eksoottisempia mausteita kuten harissaa. Tuotteessa käytetty liha on karitsanlihaa.

Helsingin Makkaratehdas on Perniön Liha Oy:n tuotemerkki. Salolainen Perniön Liha on yksi Suomen vanhimmista jatkuvasti toimineista makkaratehtaista. Ensi vuonna 85 vuotta täyttävä yhtiö työllistää 15 työntekijää.

 

Makuseutu-blogista löydät pidemmän jutun Perniön Lihasta!

Kommentoi