uutinen

UUTINEN | HELI NIEMINEN |

Vuoden 2018 Michelin-opas on julkistettu: Suomi sai uuden tähtiravintolan!

Painotuore Michelin Guide Nordic Countries 2018  -opas julkistettiin maanantai-iltana Tanskassa. Tarjolla oli iloisia uutisia, sillä Suomeen saatiin uusi tähti: yhden Michelin-tähden sai Helsingissä sijaitseva ravintola Grön. Palkinnon kävi noutamassa lavalta Grönin keulakuva, keittiömestari Toni Kostian.

Oppaasta selviää, että aiemmin Suomeen saadut tunnustukset säilyivät edelleen. Yhdellä tähdellä palkittuja ravintoloita ovat Suomessa helsinkiläiset Ask, Demo, Olo ja Ora, joka toimi aiemmin nimellä Chef & Sommelier. Uudella konseptillaan Ora avautui viime syksynä.

Yhden uuden tähden lisäksi Suomeen saatiin yksi uusi Bib, kun Ask-ravintolan yrittäjien Filip ja Linda Langhoffin toinen ravintola, Kampin kauppakeskuksen viidennen kerroksen ruokamaailmassa sijaitseva ravintola Jord, palkittiin erinomaisesta hinta-laatu -suhteesta kertovalla Bib Gourmand -merkinnällä.
Aiemmin saamansa Bib Gourmand -merkinnät säilyttivät helsinkiläisravintolat: Boulevard Social, Emo, Farang ja Gaijin.
Monissa ennakkoveikkauksissa turkulaiselle Kaskis-ravintolalle toivottiin Bib Gourmandia tai tähteä, mutta valitettavasti niitä ei Turkuun tullut.

 

Pohjoismaihin saatiin tänä vuonna yksi uusi kolmen Michelin-tähden ravintola, kun maailmanlaajuisesti vain noin sadan ravintolan suuruiseen huippujoukkoon liittyi Tukholmassa sijaitseva ravintola Franzén.

Guide Michelinin kansainvälinen johtaja Michael Ellis toteaa: Björn Frantzénilla on ainutlaatuinen visio pohjoismaisesta keittiöstä. Hän yhdistelee suurenmoisen hienoja raaka-aineita verrattomin kulinaarisin taidoin. Björn Frantzén tarjoaa ylevän gastronomisen elämyksen, joka on todellakin matkan arvoinen.”

Pohjoismaista löytyy kaksi muutakin kolmen tähden ravintolaa, Geranium Kööpenhaminassa ja Maaemo Oslossa.

 

Michelin Guide Nordic Countries 2018 sisältää myös kaksi uutta kahden tähden ravintolaa: Daniel Berlin Skåne-Tranåsin kylässä Ruotsissa, missä keittiömestari Daniel Berlin loihtii paikallisista raaka-aineista herkullisen tasapainoisia, puhtaita ja selkeitä annoksia, sekä Kadeau Kööpenhaminassa Tanskassa, missä tiimi toimii kuin perhe, jota yhdistää intohimo ruuanlaittoon. Kadeaun hienostuneet annokset kootaan taidokkaasti työstetyistä raaka-aineista.

 

Uusia yhden tähden ravintoloita on Pohjoismaissa nyt seitsemän: Tanskassa Me|Mu Vejlessä ja Jordnær Gentoftessa; Ruotsissa SAV Malmössä sekä Aloë ja Agrikultur Tukholmassa. Suomessa siis ravintola Grön Helsingissä pääsi tähtikaartiin ja Norjassa Galt täydentää Oslon tähtiravintoloiden listaa.

Michelinin pohjoismainen opas on tarkoitettu kaikenlaisille matkailijoille, niin liikematkaajille kuin lomaileville turisteille. Oppaan valikoima sisältää tyyliltään ja hintatasoltaan eri kategorioihin kuuluvia hotelleita ja ravintoloita – rennoista bistroista fine dining -ravintoloihin ja loistohotelleihin.

Michelin Guide Nordic Countries -opas julkistettiin nyt neljättä kertaa. Ennen sitä muut Pohjoismaat ja Suomi olivat mukana Michelin Main Cities of Europe -oppaassa.

 

Lue myös Michelin-oppaan päätoimittaja Rebecca Burrin kommentit Grönista, Orasta ja Kaskiksesta!

Kommentoi