uutinen

UUTINEN | HELI NIEMINEN |

MBakeryn Mikko Hietala on Varsinais-Suomen Vuoden nuori yrittäjä 2017 – ”Hän on periksiantamattomuuden perikuva”

Rohkeus, sinnikkyys ja luovuus yhdistettynä persoonaan, jota on helppo lähestyä ja joka inspiroi muita. Siinä perusteet, joilla leipomo MBakeryn perustanut Mikko Hietala valittiin Varsinais-Suomen Vuoden nuoreksi yrittäjäksi vuonna 2017. Hietala on 31-vuotias elintarviketekniikan insinööri ja leipuri-kondiittori.

MBakery on kasvanut voimakkaasti alalla, joka on erittäin kilpailtu, lisäksi yrityksen tuotteet erottuvat persoonallisuudellaan ja innovatiivisuudellaan, kiittää valinnan tehnyt tuomaristo.
– Mikko Hietala on oikea periksiantamattomuuden perikuva, luonnehtii Miia Kaerala, Varsinais-Suomen yrittäjien tapahtumakoordinaattori.

Hietalan valinta Varsinais-Suomen Vuoden nuoreksi yrittäjäksi julkistettiin Turussa tiistaina pidetyssä Business Campissa. Hietala ei päässyt paikalle, sillä on parhaillaan matkoilla.

– Kun kuulin että minut on valittu, ajattelin sitä kovaa työtä mitä olen tehnyt neljän ja puolen vuoden ajan, niitä ongelmia mitä on ollut ja omaa sairasteluani. Tuntui tosi hyvältä huomata, että vaikka välillä on ollut vaikeaa, muut yrittäjät ovat huomanneet saavutukseni. Juuri toiset yrittäjät tietävät ja ymmärtävät, millaista yrittäjän elämä on, sanoo Hietala. Hän on avoimesti kertonut sairastumisestaan syöpään 29-vuotiaana.

- Yrittäjille, ja varsinkin nuorille yrittäjille, haluan sanoa, että uskokaa omaan tekemiseen, vaikka elämässä tulee huonojakin hetkiä, Mikko Hietala kommentoi ja kiittää myös työtovereitaan ja läheisiään. Kuva: TS/Marttiina Sairanen
– Yrittäjille, ja varsinkin nuorille yrittäjille, haluan sanoa, että uskokaa omaan tekemiseen, vaikka elämässä tulee huonojakin hetkiä, Mikko Hietala kommentoi ja kiittää myös työtovereitaan ja läheisiään. Kuva: TS/Marttiina Sairanen

Oman leipomon perustaminen vuonna 2012 oli Hietalalle hyppy tuntemattomaan.
– En tiennyt yrittäjyydestä etukäteen mitään, joten kaikki on tullut opiskelua kantapään kautta. Tämä on opettanut paljon, vaikka hinta on ollut välillä kova, Hietala miettii.

– Hienointa yrittäjyydessä on vapaus, se on se miksi tätä tehdään. Lisäksi olen oppinut tuntemaan hienoja ihmisiä, ja monista yhteistyökumppaneista on tullut ystäviä. On ollut myös mahtavaa huomata, miten turkulaiset yrittäjät puhaltavat yhteen hiileen ja auttavat toisiaan tarvittaessa.

Aboa Vetus & Ars Novan yhteydessä toimivaa M Kitchen & Caféta luotsaavat Mikko Hietala ja Katja Nurmi. Katja Nurmi vetää menestyksekkäästi myös MBakeryn ensimmäistä kahvilaa Piece of Cakea Turun Kauppahallissa.
Aboa Vetus & Ars Novan yhteydessä toimivaa M Kitchen & Caféta luotsaavat Mikko Hietala ja Katja Nurmi. Katja Nurmi vetää myös MBakeryn kahvilaa Piece of Cakea Turun Kauppahallissa.

MBakeryn leipomo sijaitsee Turussa Salvumiehenkadulla, ja se toimittaa makeita ja suolaisia tuotteita Turun, Helsingin ja Tampereen alueelle. Lisäksi M-brändin alle kuuluvat vuonna 2013 Turun kauppahalliin avattu Piece of Cake -kahvila, vuonna 2015 Kauppakeskus Myllyyn Raisioon avattu Take the Cake – Mbakery Café -kahvila sekä syksyllä 2016 Turkuun Aboa Vetus & Ars Novan tiloihin avattu kahvila-ravintola M Kitchen & Cafe.

MBakeryn liikevaihto on kasvanut yrityksen perustamisesta lähtien, ja M-brändin alla työskentelee nykyisin 42 työntekijää. MBakery valittiin myös MTV:n ohjelmassa Suomen parhaaksi leipomoksi vuonna 2015. Tämän vuoden suunnitelmiin kuuluu uuden leipomon avaaminen Turun ulkopuolelle.

Varsinais-Suomen yrittäjät ovat palkinneet alueen parhaan nuoren yrittäjän vuosittain yli kymmenen vuoden ajan. Palkinnon saajan valitsee paikallisyhdistysten tekemien ehdotusten perusteella joukosta raati, jossa olivat tänä vuonna Varsinais-Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja Taija Kavalto, Varsinais-Suomen Nuorten Yrittäjien toimikunnan jäsen Jukka Sorri, Turun Sanomien päätoimittaja Riitta Monto ja viime vuoden Varsinais-Suomen nuori yrittäjä -palkinnon saaja, Johanna Österman.

Suomen Yrittäjät ja Yksityisyrittäjäin Säätiö palkitsevat valtakunnallisen Vuoden nuori yrittäjä -kisan voittajan 12.5. Tampereella Get Together -tapahtumassa. Kilpailu jakautuu alueellisiin alkukilpailuihin sekä valtakunnalliseen loppukilpailuun, jossa palkintosumma on 30 000 euroa. Alueellisten alkukilpailujen voittajat saavat 1500 euron suuruisen palkinnon. Loppukilpailun finalisteiksi valitaan viisi parasta alueellista ehdokasta.

Mikko Hietalaa ehdotti Varsinais-Suomen Vuoden nuori yrittäjä -kilpailuun Turun Yrittäjät.

Kommentoi