uutinen

UUTINEN | HELI NIEMINEN |

Uusi ruoka- ja viinifestivaali Forum Marinumin kylkeen kesällä

Uusi Turku Food & Wine -niminen festivaali odottaa kolmen päivän aikana kolmeatuhatta kävijää maistelemaan viinejä ja ruoka-annoksia. Tapahtumasta on tarkoitus tehdä perinne.

Tykkivene, torpedovene, yhteysvene – ja dj:n pöytä, viinipisteitä ja satamäärin ihmisiä.
Turku saa tulevana kesänä ruoka- ja viinitapahtuman, jonka miljöö on varsin ainutlaatuinen. Turku Food & Wine -niminen tapahtuma toteutetaan nimittäin merimuseo Forum Marinumin venekatoksessa ja museon pihalla heti Tall Ships Races -tapahtuman jälkeisenä viikonloppuna, eli 27.-29. heinäkuuta.

Museon ja Linnakadun väliin jäävä tila on korkea ja erikoinen, mutta myös katettu, mikä Suomen arvaamattomassa kesäsäässä on plussaa.

Uuden ruoka- ja viinitapahtuman idean takana ovat viinintekijä Samuli Pasanen ja Forum Marinumissa toimivan ravintola Göranin ravintolapäällikkö Janne Ripatti.

Mukana tapahtuman järjestelyissä on Voiveljet-yritys, joka pyörittää Forum Marinumin ravintola Görania.
– Turun kesästä puuttuu mielestämme rento viinitapahtuma, joten halusimme järjestää sellaisen, kertovat Pasanen ja Ripatti.

Turku Food & Wine -festivaalin konseptia on mietitty jo pitemmän aikaa, mutta sopiva paikka on ollut hakusessa. Kun sitten Voiveljet astui Göranin puikkoihin, Ripatti huomasi potentiaalin, joka alueen pihassa ja venekatoksessa on. Forum Marinum on suhtautunut hankkeeseen myönteisesti.

-Tämä tapahtuma on heti Tall Ships Racesin jälkeen. Ei mitään levätä, miehet naureskelevat.
-Tämä tapahtuma on heti Tall Ships Racesin jälkeen. Ei mitään levätä, miehet naureskelevat.

Lähialueen herkkuja ja katuruokaa – siinä suuntaviivat tapahtumassa tarjottavalle ruualle. Suunnitelmissa on, että Forum Marinumin pihalle nousisi ruokatelttoja, joissa paikalla on useita ravintoloita myymässä maisteluannoksia. Osa ravintoloista tulee Turusta, osa Helsingistä. Ruokatuotteissa halutaan korostaa lähialueiden raaka-aineita.

– Ideana on, että ravintolat valmistavat myyntiin niin maisteluannoksia, niin alku-, pää-, kuin jälkiruokiakin. Kävijät voivat sitten koota niistä vaikka menun, kertoo Voiveljien toimitusjohtaja Janne Juvonen.

Samuli Pasasella on hyvät yhteydet viinimaailmaan, joten hän on vastannut juomapuoleen liittyvistä asioista. Juomapuolelle tulossa on ainakin kuohuviini- ja roseeviinibaarit, lisäksi mukaan on tulossa myös panimoita. Tapahtuman aikana järjestetään muun muassa tastingeja museon kabineteissa.

Venekatoksen ja pihan alueelle mahtuu kerrallaan 1 000-1 500 henkilöä.
– Tapahtuman kokonaiskävijäodotus on noin 3 000 asiakkaan tienoilla. Ei tätä tehdä rahanhimosta, vaan rakkaudesta lajiin, Pasanen ja Ripatti naurahtavat.

Tapahtumasta on tarkoitus tehdä jatkossa vuosittainen perinne. Liput tapahtumaan tulevat myyntiin kevään aikana.

Ruokatapahtumia Turussa vuonna 2017

 •  Saaristolaismarkkinat (7.-9.4.)
 • Maalaismarkkinat (5.-6.5.)
 • Food & Fun pop-up tapahtuma (6.5.)
 • Neitsytperunafestivaali (16.-17.6.)
 • Turku Food & Wine (27.-29.7.)
 • Vegånia-kasvisruokatapahtuma (4.-6.8.)
 • Kuninkaantien panimon olutfestivaali (4.-6.8.)
 • Suuret Oluet – Pienet Panimot (17.-19.8.)
 • Food & Fun (27.9.-1.10.)
 • Turun Ruoka- ja Viinimessut (6.-8.10.)
 • Turun Silakkamarkkinat (19.-22.10.)

Kommentoi