uutinen

UUTINEN | HELI NIEMINEN |

Turun kaupunginteatterin uuden ravintolan ruuista vastaa Mami

Remontoidun Turun kaupunginteatterin yhteyteen rakentuu uusi, vielä nimeä vailla oleva ravintola, joka tarjoaa lounasta ja illallisia. Niistä vastaa kymmenen vuotta Turun Vähätorilla toiminut ravintola Mami.

Turun kaupunginteatterin peruskorjauksen yhteydessä on mietitty huolella myös ravintolatoiminnan roolia osana isompaa kokonaisuutta.

– Totesimme, että ravintolapalvelut ovat niin lähellä toimintamme ydintä, että haluamme ottaa ne itse hallintaan. Se on mahdollista nyt, kun remontin myötä saamme teatteriin lisää ravintolatiloja ja kunnon keittiön, kertoo Turun kaupunginteatterin johtaja Arto Valkama.

Teatterin yhteyteen suunniteltavan ravintolan tyyliä ei tarvinnut kauaa miettiä.
– Keskusteluissa nousi alusta asti esille se, että haluaisimme tarjota Mamin tyyppistä ruokaa. Selkeää, kikkailematonta ja erittäin hyvin valmistettua, summaa Turun kaupunginteatterin ravintolapäällikkö Sanna Kiviranta.

Siikaleipiä Mamin tapaan.

Kun Kiviranta otti puhelun Mamin ravintoloitsijoihin kuuluvalle Marko Rauhalalle, tämä innostui ideasta heti. Kohta koko Mamin ydinporukka, eli Rauhala, Mikko Piipponen ja Sari Espola olivat kaupunginteatterilla neuvottelemassa asiasta.
– Tämä on niin hieno mahdollisuus, ettei tällaisesta voinut kieltäytyä! Tämä yhteistyö sopii meille täydellisesti, iloitsee Espola.

Ravintola Mami on toiminut Turun Vähätorilla kymmenen vuotta, ja jatkaa toimintaansa normaalisti. Sen lisäksi Mami vuokraa kaupunginteatterilta keittiön ja ravintolatilat, ja tuottaa jatkossa teatteriravintolan lounaat sekä viikonloppuiltaisin tarjolla olevat illalliset.
Mamin yrittäjistä Mikko Piipponen tulee työskentelemään uudessa ravintolassa eniten, Rauhala ja Espola jakavat aikansa molempien paikkojen kesken.

Prässättyä vasikanrintaa, juurespyreetä ja kermaista paistikastiketta. – Juuri tällainen annos voisi olla tarjolla lämpiössä järjestettävillä illallisilla, miettivät Rauhala ja Piipponen.

Uusi, vielä nimeämätön ravintola tulee sijoittumaan katutasoon, kaupunginteatterin Tuomiokirkon puoleiseen päätyyn. Noin 50-paikkainen ravintola on avoinna arkisin lounasaikaan ja sen lounas tulee olemaan – suunnitelmien mukaisesti – Mamin tyyppistä ruokaa.
– Meille tyypilliset ruuat, kuten keitot, salaatit ja ylikypsät lihat tulevat varmasti näkymään listalla. Lisäksi panostamme erilaisiin kasvisruokiin, kertovat Piipponen ja Rauhala.

Ravintolan edessä sijaitsevalle Aleksis Kiven aukiolle tulee jatkossa terassi, eikä se toimi enää parkkipaikkana kuten aiemmin.

Lounastoiminnan lisäksi Mami tulee räätälöimään illallismenun jokaiselle päänäyttämön teokselle. Nämä kolmen ruokalajin menut ovat tarjolla teatterin ylälämpiössä aina ennen viikonloppuiltojen esityksiä.

Menut vaihtuvat esitysten mukaan ja ottavat vaikutteita näytelmän maailmasta. Esimerkiksi avajaismusikaali Viimeisen laivan menussa nähdään alkuruokana fish & chips, Seitsemän veljeksen menu taas lainaa Impivaaran maisemista, ja tarjolla on ruisleipää, suolasiikaa, härkää ja kaskinaurista. Menut tarjoillaan etukäteistilauksesta, ja varaukset hoidetaan Kaupunginteatterin myyntipalvelun kautta.

Uudistuneen kaupunginteatterin avajaisia vietetään 15. syyskuuta, Mamin luotsaama lounasravintola avautuu 4. syyskuuta.
Teatterin yhteyteen avautuvasta uudesta kahvilasta ja esitysten väliaikatarjoiluista huolehtii kaupunginteatteri.

Yksi vastaus artikkeliin “Turun kaupunginteatterin uuden ravintolan ruuista vastaa Mami”

  1. Kulinaristi

    Loistava ravintoloitsija! Ruoat ovat Mamissa erittäin hyviä ja varmasti nyt myös kaupunginteatterissa.


Kommentoi