uutinen

UUTINEN | HELI NIEMINEN |

Turun Aurajokirantaan avautuu 150-paikkainen kalaravintola

Aivan Auransillan pielessä sijaitseva Bassin talo saa ensi kesäksi uuden ravintolan. Turun Kupittaan alueella toimiva, Mauno-ravintoloistaan tuttu Manu Events laajentaa toimintaansa nyt myös ydinkeskustaan. Se avaa kalaravintolan kakkoskerrokseen samassa talossa, missä nyt sijaitsevat Klonk Oy:n ravintolat Blanko ja Tintå.

– Tukholmasta ja Kööpenhaminasta löytyy paljon ravintoloita, joista saa äyriäisiä vadeilla, hummeria ja niin edelleen. Turussa sellaista paikkaa ei ole. Me olemme löytäneet yhteistyökumppanit, joiden avulla saamme päivittäin Turkuun tuoretta kalaa ja muita mereneläviä Göteborgista ja Tukholmasta. Uskomme tämän liikeidean toimivan, sanoo Manu Eventsin toimitusjohtaja Santtu Kiili.

Ensi kesänä, todennäköisesti kesäkuussa avattava ravintola tulee tarjoamaan mm. buffet-lounasta ja iltaisin ruokaa à la carte -listalta.

– Tiedämme, millainen on toimiva lounaskonsepti, sillä myymme päivittäin Kupittaan alueella yhteensä noin tuhat lounasta päivässä, sanoo Kiili.

Hän arvioi, että kakkoskerroksessa toimiminen tulee olemaan uuden ravintolan suurin haaste. Hän uskoo silti siihen, että paikan keskeinen sijainti kaupungissa on asiakkaille tärkeämpi asia kuin se, ettei ravintola ole katutasossa.

 

Uusi, vielä nimeä vailla oleva ravintola ottaa käyttöönsä koko Bassin talon kakkoskerroksen. Ravintolasalista tulee 150-paikkainen, lisäksi sen yhteen tulee laaja viini- ja drinkkibaari sekä lisäksi juhla- ja kabinettitiloja. Itse ravintolasali sijoittuu joen suuntaisesti, kabinetit Aurakadun puolelle.

Lisäksi Bassin talon sisäpihan puolelle valmistuu uusi rakennus, jonka katolle tulee ravintolalle kuuluva terassi.

Samassa tilassa on aiemmin toiminut muun muassa arkkitehtitoimisto Sigge, mutta nyt tila on tyhjillään. Uuden ravintolan suunnittelee arkkitehti Niklas Kronberg Schauman arkkitehdit -yrityksestä. Hän sanoo, että tila on arkkitehdin unelma.

Uusi ravintola on oma kokonaisuutensa eikä liity Mauno-konseptiin kuin omistussuhteiden kautta. Se tulee työllistämään noin 20 henkeä.

Manu Eventsiin kuuluvat mm. ravintolakokonaisuudet BioCityssä, TriviumCityssä ja ElectroCityssä. Yrityksen liikevaihto tulee olemaan vuonna 2017 noin kolme miljoonaa euroa. Yritys työllistää nyt 25 henkilöä.

2 vastausta artikkeliin “Turun Aurajokirantaan avautuu 150-paikkainen kalaravintola”

  1. Kala-Kalle

    Mainiosta liikeideasta huolimatta toivon ettei nyt kuitenkaan kaikkia mereneläviä Tukholmasta ja/tai Göteborgista rahdata niin kuin nyt vähän antaa ainakin tämä artikkeli olettaa….


  2. Jyrki Laaksonen

    Kesä on vain niin kovin lyhyt. Turkulaiset lähtevät mökeilleen ja turistit saapuvat vasta loppukesästä. Aikamoinen haaste on myös siinä että miten saadaan väki pois Lidlin kassajonoista ja ymmärtämään se että ravintolassakin voi syödä.
    Hieno paikka, sijainti ja mikäli hinta on kohdillaan niin voi olla että löytää kannatusta, toivotaan niin.


Kommentoi