uutinen

UUTINEN | HELI NIEMINEN |

Turkulainen MBakery on nyt Suomen paras leipomo

Hetki ennen tulosten julkistamista. Kuvat: Nelonen Media
Hetki ennen tulosten julkistamista. Kuvat: Nelonen Media

Katsojat – ja myös osallistujat – saivat tiistai-iltana jännittää viimeiseen sekuntiin asti sitä, kumpi voittaisi Suomen paras leipomo -tittelin, turkulainen MBakery vai oululainen Huovisen leipomo. Finaalitehtävänä oli luoda hääkakku Helsingin kaupunginvaltuutettu Nasima Razmyarille, ja voiton vei lopulta Huovisen leipomo. Antaisiko se suuntaa tuomarien lopulliselle päätökselle vai ei?

Kamerat kuvasivat finaaliin päässeitä, tuomarit seisoivat vakavina ja MBakeryn pääkondiittori ja toimitusjohtaja Mikko Hietala odotti lopputulosta huonovointisena ja hermostuneena.
– En ole koko elämässäni jännittänyt niin paljon kuin silloin! Uskon kyllä aina itseeni, mutta samalla oli sellainen olo, että tässä voi käydä miten tahansa.

Kun tuomarit sitten ilmoittivat päätöksensä, he eivät sanoneet mitään, käänsivät vain esiin kyltin, jossa luki voittajien nimi.
– Seisoimme tosi kaukana kyltistä ja yritimme saada selvää, mitä siinä luki. Ensimmäinen rivi oli pitkä, joten muutaman sekunnin verran ajattelin, että siinä lukee Huovisen leipomo. Sitten luin lappua alaspäin ja tajusin, että ei jestas, se ollaan me! Me voitimme!

Sitten tulikin itku: ilosta, onnesta, helpotuksesta ja kaikesta jännityksestä.

suomenparasleipomo_2kausi_jakso9_tuomarointi_mbakery_tuomarit_nasima_01
Hääkakun arviointihetki.

Suomen paras leipomo -ohjelma kuvattiin viime syyskuussa, joten Hietala joutui säilyttämään salaisuutta voitosta aina nyt maaliskuun puolivälin yli. Ajoittain todella raskaalta, kun kaikki kyselivät, miten ohjelmassa käy, eikä siihen voinut vastata.
– Nyt ei tarvitse kierrellä eikä vaihtaa aihetta tai valehdella, vaan voi puhua asiasta avoimesti. Se tuntuu mahtavalta.

Turkulaiset ovat myötäeläneet ohjelmassa, ja jokaisessa jaksossa esiteltyjä tuotteita on tultu kysymään MBkerystä heti. Niistä on tullut samantien tämän kevään myydyimpiä tuotteita.
– Television voima on kyllä ihmeellinen, en olisi uskonut, sanoo Hietala.

Kolme vuotta toiminut MBakery uudisti voiton myötä nettisivunsa ja aikoo käyttää Suomen paras -titteliä monin tarvoin markkinoinnissaan. Hietala uskoo, että voiton myötä yritys on huomattavasti tunnetumpi nyt myös Turun ulkopuolella.

suomenparasleipomo_2kausi_jakso9_mbakery_tuomari_hans_mikko_miia
Hans Välimäki ja MBakeryn tiimi.

Ohjelman toinen tuomari, keittiömestari Hans Välimäki sanoo, että kilpailun taso oli tänä vuonna todella kova. Hän näkee, että ohjelma oli merkittävä kaikille siinä mukana olleille leipomoille, sillä se teki niitä tunnetuksi.
– Oli oikeastaan hämmentävää, miten monet ihmiset eivät tienneet kotipaikkakunnillaan sijaitsevista ”aarteista” ennen kuin vasta ohjelman myötä.

Välimäki sanoo, että etukäteen oli vaikea ennustaa, mitkä leipomot olisivat finaalissa, sillä matkan varrella oli monta tehtävää, jossa saattoi onnistua – tai epäonnistua, yllättävistäkin syistä.
– Toisaalta tekemisen rauhallisuus, tuotteiden omaleimaisuus ja näkemys kyllä antavat jo etukäteen osviittaa siitä, että kuka tai ketkä tulevat kisassa parhaiten pärjäämään.

Välimäki kehuu vuolaasti kisan voittajaa:
– MBakeryn voiton varmisti tuotteiden tasaisuus, omaleimaisuus ja laatu. He onnistuivat lähes kaikessa lähes täydellisesti. Vaikka kisa oli kova ja voittajasta keskusteltiin, niin MBakery on voittonsa ansainnut.

Mikko Hietala ja Katja Nurmi tuulettamassa voittoa. Kuva: TS/Ari-Matti Ruuska
Mikko Hietala ja Katja Nurmi tuulettamassa voittoa tiistai-iltana. Kuva: TS/Ari-Matti Ruuska

7 vastausta artikkeliin “Turkulainen MBakery on nyt Suomen paras leipomo”

 1. mika kokko

  Voittajan kakku oli sisäpuolen värityksiltään aivan karmeen synkkä. Ylin kerros kakusta oli kierossa ja kuulihan tuon jo koko ohjelman ajan että voittaja oli valittu ennen kakun valmistumista.Niin tämähän olikin tuomareiden valinta, eikä asiakkaan mielipide painanu yhtään.


  • tsruoka

   Mitäpä jos ei pahoitettaisi tänään mieltämme mistään vaan iloittaisiin paikallisen yrityksen hienosta menestyksestä? 🙂 Tuomarit valitsivat voittajan kokonaisuuden perusteella, ja Hans Välimäen kommentit ovatkin tuossa ylhäällä. Iloisin terkuin Heli


 2. Annamari Heinonen

  Onnea M-Bakerylle ! Olette voittonne ansainneet , te olette todella hyviä:)
  Terv. tyytyväinen kanta-asiakas


 3. raija koskivaara

  Onnea M-Bakerylle! Tuotteenne eivät tuota pettymystä koskaan, vaan vievät aina kielen mennessään. Voitto ei todellakaan mennyt väärään osoitteeseen. 🙂


 4. Pirjo

  Olimme tänään heidän kahvilassa maistelemassa heidän leivoksiaan.Ne olivat todella maukkaita.


 5. Turku Tutuksi: Kauppahalli | prinssifilip

  […] keskuudessa. Kauppahallista löytyy myös mukavaa eksotiikkaa, jota ei oikein ole muualla. 🙂 Myös Suomen paras leipomo MBakery Café pitää majaa kauppahallissa. MBakerylta saa myös uutuutena Kiss my Turku […]


 6. Salaatti nro 93 – MBakeryn salaatti Turun kauppahallissa | Sata päivää salaatilla

  […] makumaailma Turun kauppahallin ravintolapäädyssä. Viime maaliskuussa MBakery valittiin myös Suomen parhaaksi leipomoksi, eikä syyttä. Turun kaupunginteatterikin luottaa ensi-illoissaan ja väliaikatarjoiluissaan […]


Kommentoi