uutinen

UUTINEN | HELI NIEMINEN |

Tässä ovat Vuoden kokki ja Vuoden tarjoilija -finalistit – Turusta mukana Ville Leminen

Vuoden kokki 2017 -semifinaalit käytiin 20.1.-21.1. Matkamessuilla Helsingin Messukeskuksessa, ja kilpailun tuokset julkistettiin lauantai-iltana.

Finaalipaikoista kilpailtiin kahden päivän ajan, semifinalisteja oli yhteensä 16. Jokaisella kilpailijalla oli kaksi tuntia aikaa valmistaa 16 annosta, jotka tarjoiltiin tuomareille ja kutsuvieraspöytiin.

Semifinalistien taso oli tänä vuonna kautta linjan korkea ja tasainen, ja kilpailuannokset olivat keskenään hyvin erilaisia.

– Kilpailuannosten suuri variaatio kertoo siitä, että meillä on Suomessa valtavasti hyviä ja inspiroivia raaka-aineita. Vaikka keskenään hyvin erilaisia annoksia on vaikeaa verrata toisiinsa, saamme tasoerot esiin arvioimalla muun muassa raaka-aineiden kypsyysasteen ja rakenteen, maut ja niiden yhteensopivuuden, kertoo kilpailun päätuomari Henry Tikkanen.

– Muutama kilpailija nousi esiin selkeästi. Sen jälkeen kisaajat olivat tasaväkisiä. Myös finaalin ulkopuolelle jääneet olivat erittäin hyviä, mutta virheet – esimerkiksi myöhästyminen – jättivät rannalle. Maukas ja varma suoritus ratkaisi, Tikkanen sanoo.

 

Samaan aikaan järjestettiin Vuoden tarjoilija 2017 -kilpailu, jossa mitattiin erityisesti osallistujien teknisiä taitoja. Kilpailutehtävinä oli muun muassa cocktailin valmistus, liekitys, proseccon tarjoilu sekä viinin ja ruoan paritus.

 

Vuoden kokki -semifinaalissa oli mukana kaksi turkulaista, joista ravintola Smörissä työskentelevä Ville Leminen selvitti tiensä Vuoden kokki -finaaliin. Se pidetään 10.4. Peurungalla.

Vuoden tarjoilija -kisassa ei ollut mukana yhtään turkulaisravintolassa työskentelevää henkilöä, mutta finaaliin päässyt, nykyisin ravintola Murussa työskentelevä Noora Sipilä on monelle turkulaiselle tuttu edellisestä työpaikastaan ravintola Kaskiksesta.

Vuoden kokki -finalistit ovat

Mattias Åhman, Göteborg
Teemu Boman, Finnjävel, Helsinki
Niko Lehto, Bistro Sinne, Porvoo
Pauli Ojala, ravintola Savoy, Helsinki
Ville Korhonen, ravintola Savoy, Helsinki
Kozeen Shiwan, Ask, Helsinki
Joonas Kyllönen, Cafe Huvila, Helsinki
Ville Leminen, Smör, Turku

 

Vuoden tarjoilija -finalistit ovat

Noora Sipilä, ravintola Muru
Ronny Malmberg, ravintola Farang
Matias Pietarinen, ravintola Teatteri
Heidi Martikainen, ravintola Solna

Kaikki Vuoden tarjoilija -finalistit ovat Helsingistä

Kommentoi