uutinen

UUTINEN | TURUN SANOMAT |

Tässä ovat Vuoden kokki -kisaajat – mukana yksi turkulainen

Vuoden kokki- ja Vuoden tarjoilija -kilpailuihin saatiin tänä vuonna ennätysmäärä hakijoita. Yhteensä 60 hakijasta on Vuoden kokki -semifinaaliin nyt valittu 12 kokkikilpailijaa, Vuoden tarjoilija –kilpailun 21 hakijasta on myös valittu 12 kilpailijaa.

Molemmat kilpailut järjestetään Gastro Helsinki -messuilla 15.-16.3.2018.

Vuoden kokki –ja Vuoden tarjoilija-kilpailut elävät ajassa. Usein kilpailuissa esiin nostetuista teemoista, raaka-aineista ja valmistustavoista syntyy ilmiöitä.
–Tänä vuonna tehtävissä kasvispainotteisuus korostuu, Vuoden kokki-kilpailun johtajana toimiva Henri Kotkavuori paljastaa.
– Vuoden tarjoilija-kilpailussa mitataan teknisen osaamisen lisäksi kilpailijoiden kykyä yhdistää elämyksellisyys aitoon asiakaskohtaamiseen haastavissakin tilanteissa, Vuoden tarjoilija -kisan kilpailujohtaja Maria Suihkonen kertoo.

Turkulaisosaamista Vuoden kokki -kisassa edustaa Kakolanruusu-ravintolassa työskentelevä Matti Roiniola.

VUODEN KOKKI 2018 -semifinalistit

Matti Roiniola, Kakolanruusu, Turku
Teemu Boman, Ravintola Finnjävel, Helsinki
Karoliina Jaakkola, Ravintola Muru, Helsinki
Mikko Kaukonen, Food Camp, Helsinki
Ville Korhonen, Ravintola Savoy, Helsinki
Kim Mustonen, OLO Garden, Helsinki
Mikko Pynnönen, Ravintola OLO, Helsinki
Anssi Riihimäki, Ravintola OLO, Helsinki
Sami Sorvoja, Ravintola Pöllöwaari, Jyväskylä
Alfred Tallberg, Ravintola Latva, Juuri Yhtiöt, Helsinki
Kalle Tanner, Villa Störsvik, Siuntio
Jesse Valkama, Ravintola OLO, Helsinki

VUODEN TARJOILIJA 2018 -semifinalistit

Chris Angelov, Ravintola Ask, Helsinki
Anna Antinjuntti, Ravintola Isä Camillo, Kuopio
Juulia Eloranta, Ravintola C, Tampere
Jenna Hintzell, Ravintola Finnjävel, Helsinki
Leeni Hyvärinen, Royal Ravintolat Oy, Helsinki
Kiia Kinnunen, Ravintola Pihvitupa, Hiekkasärkät-Kalajoki
Heidi Martikainen, Ravintola Savoy, Helsinki
Sacha Nuikka, Ravintola OLO, Helsinki
Eveliina Paananen, Ravintola Pöllöwaari, Jyväskylä
Saara Pulkkinen, Holidayclub Saimaa, Ravintola Le Biff, Lappeenranta
Noora Sipilä, Ravintola Ora, Helsinki
Heidi Taskinen, Finnjävel, Helsinki

 

Vuoden tarjoilija -kilpailun voittaja saa Henrik Bitten rahaston myöntämän 10 000 € apurahan ja Vuoden kokki -voittaja saa Suomen Messusäätiön myöntämän 10 000 € apurahan ammattitaidon kehittämistä varten. Sen lisäksi parhaiten pärjänneet saavat kumppaneiden myöntämiä tavara- ja matkapalkintoja.

Vuoden Kokki- ja Tarjoilija-kilpailun järjestelyistä vastaa ELO-säätiö.

Kommentoi