uutinen

UUTINEN | HELI NIEMINEN |

Suomi kuudenneksi kokkien maailmanmestaruuskisa Bocuse d´Orissa

Maailman arvostetuin kokkikilpailu Bocuse d´Or ratkesi myöhään keskiviikkoiltana Ranskan Lyonissa, ja voiton vei Yhdysvallat. Toiseksi sijoittui Norja ja kolmanneksi Islanti.

Suomen sijoitus oli kuudes ja pistesaalis 1545 pistettä. Voittajan pistesaalis oli 1644.

Kilpailun parhaan assistentin palkinnon sai Ranska, parhaan vegaaniannoksen teki Ranska ja paras lihavati oli Unkarilla.

Tuomaristosta tihkuneiden tietojen mukaan kilpailu oli tänä vuonna äärimmäisen tasainen ja tiukka, ja erot parhaiden kilpailijoiden välillä pieniä. Kilpailijat valmistivat tänä vuonna tuomariston maistettavaksi ensin vegaaniannoksen ja sitten lihavadin.

30-vuotista taivaltaan juhlineessa, kaksipäiväisessä Bocuse d´Or toisistaan otti mittaa 24 maata. Suomea edusti Eero Vottonen yhdessä assistenttinsa Miikka Mannisen kanssa.

Vottonen ja koko Suomen tiimi olivat tulosten selvittyä äärimmäisen pettynyt.

-No, mitään jossittelua ei jäänyt, että olisiko pitänyt tehdä jotain enemmän: Eero ja Miikka laittoivat kaikkensa peliin. Tämän enempään emme pystyneet, sanoo Suomen Bocuse-presidentti, vegaaniannoksia tuomaroinut Pekka Terävä.

Tuomaristo maistelemassa annoksia ensimmäisenä kisapäivänä.

 

-Tämä on rajua leikkiä. Kyllä tämä sijoitus on kova pettymys, sanoo Suomen tiimiin joukkueenjohtaja Sami Rekola.

Suomen osallistumisesta Bocuseen vastaa suomalaista ruokakulttuuria edistävä Elo-säätiö. Suomesta Lyoniin oli matkustanut yli satapäinen kannustusjoukko, jossa oli niin kokkeja kuin sponsorien edustajiakin.

Suomen lihavati.
Suomen lihavati kierroksella tuomareiden ja median edessä.

 

 

Kommentoi