uutinen

UUTINEN | RAISA KORKKI |

Ravintola Puutorin Vessa sulki ovensa

Perinteikäs turkulaisravintola Puutorin Vessa on haettu konkurssiin. Ravintola oli viimeistä kertaa auki kiirastorstaina.
Puutorin Vessan liiketoiminnan omistaa Laaksonen Products Oy, jonka perustaja Lasse Laaksonen kommentoi konkurssia lyhyesti.
– Varmasti kaikki suomalaiset tietävät tilanteen taustat; ihmiset ovat vähentäneet käymistä ravintoloissa. Alkoholia tuodaan Virosta. Lisäksi ihmiset ostavat marketeista kotiin kaljaa, eikä sitä lähdetä juomaan ravintolaan.

Ravintolakiinteistön omistaa Turun toimitilamarkkinointi Oy. Yhtiön edustaja Markku Heikkilä kertoo, että verottaja asettaa ravintolatoiminnan harjoittajan konkurssiin perjantaina.

Puutorin vessan ovet pysyvät kiinni, kunnes tiloihin löydetään uusi ravintoloitsija. Kuvat: TS/Jane Iltanen.
Puutorin vessan ovet pysyvät kiinni, kunnes tiloihin löydetään uusi ravintoloitsija. Kuvat: TS/Jane Iltanen.

Turun toimitilamarkkinointi hakee Puutorin Vessalle uutta yrittäjää. Heikkilä toivoo, että ravintola saataisiin taas kesäksi auki.
– Meillä on muutamia kontakteja, ja neuvotteluja on jo käyty, hän toteaa.

Heikkilän lisäksi Turun toimitilamarkkinoinnin omistajiin kuuluvat Kaija Väisänen ja Jarkko Pihlaja.

On myös mahdollista, että Turussa ei enää tulevaisuudessa voi juoda olutta yleisessä käymälässä. Kiinteistöön nimittäin haetaan ensisijaisesti ravintolayrittäjää, mutta se voidaan vuokrata myös muuhun liiketoimintaan.
– Rakennus on aikanaan kunnostettu ravintolaksi, joten se soveltuu parhaiten ravintolatoimintaan. Jos uusi vuokralainen haluaa vaihtaa toimialaa, se on tietenkin vähän isompi juttu.

Heikkilä itse toimi Puutorin vessan ravintoloitsijana vuoteen 2007 asti. Hän kertoo, että toiminta oli kannattavaa erityisesti kesällä, jolloin asiakkaat voivat istua terassilla.
– Talvella paikka on hieman pieni. Minun aikanani toiminta oli talvellakin kannattavaa, mutta talvisin kulujen täytyi olla minimissään.

Hän toivoo, että itse Puutorille saataisiin taas aktiivista ohjelmaa.
– Kaupunki ei ole tehnyt torille paljon mitään sen jälkeen, kun sen alle tuli pysäköintiluola. Torin kansi hiljeni silloin.

Heikkilä kertoo tehneensä aikoinaan paljon töitä sen eteen, että torille saataisiin tapahtumia. Hän kehuu myös Lasse Laaksosta siitä, että tämä on jaksanut järjestää Puutorin Vessassa runsaasti ohjelmaa.
– Itse tori tarvitsisi kuitenkin jonkun aktiivisen vetäjän. Torimyyntitoiminta ei ole oikein koskaan käynnistynyt, vaikka monenlaisia ideoita on ollut. Ravintolayrittäjä ei voi olla se, joka vetää myös toria. Torin kuuluisi olla vilkas kakkostori, kuten Hakaniemen tori Helsingissä.

Heikkilän mukaan toiminta ei olisi kiinni kustannuksista.
– Kaupunki on kokemukseni mukaan antanut erittäin mielellään tilaa käyttöön, jos joku haluaa toimia torilla.

Puutorin Vessa on alunperin ollut yleinen käymälä, joka rakennettiin vuonna 1933. Kaija Väisänen ja Markku Heikkilä kunnostivat sen ravintolaksi vuonna 1997.

4 vastausta artikkeliin “Ravintola Puutorin Vessa sulki ovensa”

 1. Marja-Liisa Salminen

  Harmi kun Lasse ja kumppanit lopettavat! Puutorilla kuitenkin tapahtuu 16.5 klo 14-17järjestämme perinnepelejä mm. mökkitikkaa,puujaloilla kävelyä ym. Tilaisuus osa Nivelviikkoa. Järjestää Turun Seudun Nivelyhdistys ry yhdessä Auralan setlementti. Hieman vaikeutuu järjestelyt, kun ei päästä kahville vessaan.


 2. Otto Mäkinen

  Miksi kaikki pienet paikat haetaan kornkursiin??? Vessan yhteydessä pidetyt torit olivat paljon mukavampia kuin kauppatorin hälinä.


 3. Pena

  Vessan terassi on Turun paras!!


 4. Juniper

  Voi surku! :'( Ainutlaatuinen ravintolamiljöö…
  Kerronpa, miten me maaseudulle muuttaneet entiset turkulaiset kerran saavuimme bussilla Turkuun… Siipallani oli hätä – jolloin vessa oli enemmän kuin tarpeen. Niinpä hän astui sisälle ravintolaan ja pyysi saada käyttää weeceetä – johon sai luvan, vaikka ei muuta asiaa ravintolaan ollutkaan. Kiitos näin jälkikäteen!


Kommentoi