uutinen

UUTINEN | HELI NIEMINEN |

Ravintola Julinia tarjoaa maksuttoman illallisen liki 350 vähävaraiselle

Turkulaisravintola Julinia on jo yli kahden vuoden ajan auttanut vähävaraisia lapsiperheitä ohjaamalla lounaalta ylijäänyttä ruokaa yhteistyökumppaninsa Hope – yhdessä & yhteisesti ry/Turku -yhdistyksen kautta valituille perheille. Lisäksi ravintolassa on muun muassa toteutettu maksuton sunnuntaipäivällinen vähävaraisille lapsiperheille.

Nyt ravintola tempaisee vielä isommin, sillä tällä viikolla Julinia tarjoaa neljänä perättäisenä iltana iltabuffetin, josta pääsee nauttimaan maksutta yhteensä 344 vähävaraisten lapsiperheiden jäsentä. Maanantaista torstaihin järjestettävien iltojen kaikki paikat on jaettu Hope ryn:n kautta.

Ravintola Julinia on jo pitkään auttanut vähävaraisia lapsiperheitä. Yrittäjä Iiro Toivanen ja Hope Turku - Yhdessä & yhteisesti -yhdistyksen tiiminvetäjä Arja Heinonen (vas.) ja vapaaehtoistyöntekijä Anneli Siltanen Juliniassa tammikuussa hetkeä ennen ruokailijoiden saapumista maksuttomalle sunnuntaipäivälliselle. Kuva: TS/Jane Iltanen
Ravintola Julinia on jo pitkään auttanut vähävaraisia lapsiperheitä. Yrittäjä Iiro Toivanen ja Hope Turku – Yhdessä & yhteisesti -yhdistyksen tiiminvetäjä Arja Heinonen (vas.) ja vapaaehtoistyöntekijä Anneli Siltanen Juliniassa tammikuussa hetkeä ennen ruokailijoiden saapumista maksuttomalle sunnuntaipäivälliselle. Kuva: TS/Jane Iltanen

– Olen itse lapsiperheen isä ja vaatimattomista oloista kotoisin, joten tuntuu hyvältä, että pystyn auttamaan muita. Päätin jo silloin kun aloitin Juliniassa yrittäjänä, että heti kun saamme toiminnan vakiintumaan, jotain hyvää pitää tehdä, kertoo Julinian yrittäjä Iiro Toivanen.

Toivanen myöntää, että tämänkertainen satsaus on ravintolalle iso, mutta summista hän ei halua puhua. Osviittaa asiasta saa kuitenkin siitä, että jatkossa illallisbuffet Ravintola Juliniassa maksaa 15 euroa per henkilö.

Turussa Linnankatu 18:ssa sijaitseva Julinia aloittaa uudet iltabuffetit yleisölle ensi viikon maanantaina 5.9. Iltabuffetiin kuuluu mm. salaatteja, keittoa ja useampi lämminruokavaihtoehto. Ravintola lahjoittaa jatkossa myös iltabuffetista jääneen ruuan hyväntekeväisyyteen. Lounaalta jääneen ruuan lahjoittamista jatketaan edelleen.
– On mahtavaa päästä tuplaamaan avunantomme määrä, iloitsee Toivanen.

Toivanen kertoo, että on saanut valtavasti hyvää palautetta toiminnastaan.
– Olen saanut paljon temppiviestejä sekä asiakkailta, mukaan päässeiltä lapsiperheiltä sekä ihan tuntemattomiltakin. Palaute on ollut niin hienoa, että se kannustaa jatkamaan tätä.

Julinian ja Turun Hope ry:n yhteistyö on ainutlaatuista koko Suomessa.

3 vastausta artikkeliin “Ravintola Julinia tarjoaa maksuttoman illallisen liki 350 vähävaraiselle”

  1. Aspergillus Versicolor

    Todella hienoa yhteistyötä – KIITOS!


  2. Jartti Repanen

    On tuo tietysti hieno ele, mutta samalla myös edullista ja hyvin laskelmoitua markkinointia. Yrittäjä on todellakin pitänyt huolta siitä, että tempaus uutisoidaan mahdollisimman laajasti.

    Valitettavasti vaan Julinian arkilounaan taso on laskenut huikeasti. Pitäisi myös muistaa niitä maksavia asiakkaita.


Kommentoi