uutinen

UUTINEN | HENRI SALORANTA |

Puutorin Vessasta tulee brittipubi Waterloo

Turun Puutorilla kulkevat janoiset kansalaiset pääsevät jälleen kostuttamaan kurkkujaan julkisessa käymälässä, kun historialliseen kiinteistöön avataan uusi ravintola kesäkuun puolivälissä. Lontoolaissyntyinen ja parisenkymmentä vuotta sitten turkulaistunut Tim Glogan avaa paikalle perinteisen brittipubin, jonka toivotaan elävöittävän hiljaiseksi jääneen torin elämää.

Uusi ravintola aikoo panostaa erityisesti englantilaisiin ja skotlantilaisiin oluihin sekä ruokaan. Lisäksi luvassa on akustista musiikkia, visailuja sekä muun muassa jalkapallon MM-kisoja.

– Avajaiset olisi tarkoitus pitää kesäkuun 14. päivänä, Puutorin Vessan uusi ravintolayrittäjä Tim Glogan kertoo. Kuva: TS/Jori Liimatainen.
– Avajaiset olisi tarkoitus pitää kesäkuun 14. päivänä, Puutorin Vessan uusi ravintolayrittäjä Tim Glogan kertoo. Kuva: TS/Jori Liimatainen.

Glogan uskoo, että aidolle brittipubille on Turussa tilausta.
– Meidän erikoisuus on se, että olemme brittipubi, jolla on oikeasti brittiläinen omistaja. Sellaisia ei Turussa taida olla, hän naurahtaa.

Uuden pubin nimeä pohdittiin pidemmän kaavan mukaan, sillä Glogan halusi säilyttää nimessä rakennuksen historian. Alkuperäistä nimeä Glogan ei voinut käyttää, sillä se kuuluu edelliselle ravintolayritykselle.
– Englannissa on sellainen slangisana vessalle kuin loo. Lopulta päädyin nimeen The WaterLoo, koska sillä on useita merkityksiä sekä suomalaisille että englantilaisille, Glogan valottaa nimen taustoja.

Kiinteistöä hallinnoiva Turun toimitilamarkkinointi Oy on mielissään uuden vuokralaisen löytymisestä. Yhtiön edustaja Markku Heikkilä kertoo, että kiinteistön pelättiin jäävän jopa kokonaan ilman uutta vuokralaista.
– Hieman yllätyimme, kun jopa kymmenkunta yrittäjää osoitti kiinnostustaan. Tim Glogan oli heistä ensimmäinen, joten oli luonnollista valita hänet. Lisäksi hän vakuutti meidät suunnitelmillaan.

Heikkilä kertoi aiemmin Turun Sanomissa, että kiinteistöön etsitään ensisijaisesti ravintola-alan vuokralaista. Kiinnostusta oli muiltakin aloilta.
– Yksi olisi halunnut avata kirjallisen kulttuurin paikan ja toinen kauneushoitolan. Tilat on kuitenkin tehty ravintolalle, joten olemme erittäin tyytyväisiä ratkaisuun. Heikkilä myhäilee.

Lisää aiheesta: Ravintola Puutorin Vessa sulki ovensa.

2 vastausta artikkeliin “Puutorin Vessasta tulee brittipubi Waterloo”

  1. Yks Turun flikka -79

    Toivotaan parasta, että yritys kannattaa! Itse olen kuitenkin ravintola-Vessan vakkari!


  2. Aleksi

    Tuli juuri käytyä ensimmäisen kerran, olen viikon vanha turkulainen ja heti kun astuin sisään tunsin että tässä olisi kantapaikan ainesta. Kaiken kukkuraksi kertoivat vielä tarjoavan jalkapalloa hyvän olutvalikoiman kera eli varmasti tulee mentyä uudestaan. Huomenna taitaakin tulla westhamin matsi…


Kommentoi