uutinen

UUTINEN | TURUN SANOMAT |

Paistinkääntäjien kilpi Noormarkkuun ja Kauttualle

Paistinkääntäjien kilvet luovutettiin A. Ahlström Kiinteistöt Oy:lle. Kuvassa Bailli Délégué Juha Ojamo (vas.), Maître Rôtisseur Jukka Luojukoski, Maître Restaurateur Tiina Rajala ja Bailli de Turku Turkka Oiva.

Paistinkääntäjien Turun voutikunnan jakamat Paistinkääntäjien kilvet luovutettiin viime viikolla Porin seudulla toimivalle A. Ahlström Kiinteistöt Oy:lle. Yhtiö omistaa kaksi yleisölle avointa ravintolaa Noormarkussa ja Kauttualla.

Paistinkääntäjien Chaîne de Rôtisseurs -kilpi on järjestön korkein tunnustus, ja se on merkki ravintolan korkeasta laadusta ja palvelun tasosta. Kilpikriteerien mukaan ruoan tulee olla hyvän makuista ja rakenteellisesti sekä ulkonäöllisesti onnistunutta. Sen tulee myös olla puhdasta ja hygienisesti valmistettua. Ravintolan valikoiman tulee olla monipuolinen niin raaka-aineiden kuin valmistusmenetelmien suhteen, ja kilpiyrityksen tulee täyttää kriteerit sesongista riippumatta.

Edellisen kerran kilpi jaettiin Turun voutikunnassa keväällä 2012 ja silloin sen sai Turun kaupungin edustuskeittiö. Turun voutikunnan alueella, joka käsittää entisen Turun ja Porin läänin sekä Ahvenanmaan, on nyt kaksitoista kilpiravintolaa.

Kommentoi