uutinen

UUTINEN | TURUN SANOMAT |

Opiskelijat leipoivat Rinkeli Grand Prix 2017 -kilpailun voiton Turkuun

Vuoden 2017 Rinkeli Grand Prix -kilpailun voitti Turun ammatti-instituutin joukkue, jonka muodostivat opiskelijat Iida-Kaisa Juntunen ja Oskari Takkinen opettaja Arja Korhonen-Masalinin johdolla.

Toiseksi kilpailussa tuli Tampereen seudun ammattiopisto ja kolmanneksi Koulutuskeskus Salpaus. Kilpailu käytiin viime viikon lauantaina Kotkassa, ja siihen osallistui yhteensä 11 joukkuetta ammattioppilaitoksista ympäri maata.

Rinkeli Grand Prix on ammattioppilaitosten nuorisoasteen leipuri-kondiittoriluokkien SM-kilpailu, johon voivat osallistua alle 23-vuotiaat opiskelijat. Mukana ollaan kolmihenkisin joukkuein, kahden opiskelijan ja opettajan voimin. Opettaja ei kuitenkaan saa osallistua käytännön työskentelyyn kilpailun aikana.

Voittajien kahvileipä Omena-pistaasiunelma-viineri.
Voittajien kahvileipä Omena-pistaasiunelma-viineri.
Voittajien konditoriatyö Morsian-leivos.
Voittajien konditoriatyö Morsian-leivos.

Rinkeli-kilpailussa mitataan sekä leipurin että kondiittorin taitoja. Kukin joukkue valmistaa viiden tunnin aikana neljä tuotetta: kaksi kahvileipätuotetta ja kaksi konditoriatuotetta, joista kummastakin toinen on pakollinen ja toinen vapaavalintainen.
Kilpailun vaativuutta lisää se, että pakolliset tuotteet paljastetaan kilpailijoille vasta kilpailua edeltävänä iltana. Vapaavalintaisia tuotteita joukkueet voivat harjoitella etukäteen. Pakolliset tuotteet suunnittelee kilpailun tuomaristo.

Pakollisena kahvileipänä tehtiin Omenapunnuspulla ja pakollinen konditoriatuote oli Suomi100-kakku. Vapaavalintaisissa tuotteissa kilpailijat valmistivat yhtä laatua konditoriatuotteita ja yhtä laatua makeita, hiivalla nostatettuja kahvileipätuotteita, kumpaakin kahdellekymmenelle hengelle. Voittajajoukkue valmisti omana kahvileipänään Omena-pistaasiunelma-viinerin ja konditoriatuotteenaan Morsian-leivoksen.

 

Kilpailun järjestää Suomen Leipuriliitto ry yhdessä yhteistyökumppaneidensa Helsingin Mylly Oy:n, Leipurin Oyj:n, Mauste-Sallinen Oy:n, Finnbakels Oy:n ja Valio Oy:n kanssa. Kilpailu oli järjestyksessään kahdeskymmenes kahdeksas (28.), eli sitä on järjestetty yli neljännesvuosisadan ajan.

Kilpailun tuomareina toimivat yhteistyökumppaneiden edustajat. Päätuomarina toimi Mika Parviainen (Valio Oy) ja muut tuomariston jäsenet olivat Tommi Lönnqvist (Helsingin Mylly Oy), Joachim Wunsch (Finnbakels Oy), Meiju Petrelius (Leipurin Oyj) ja Curt Lindqvist (Mauste-Sallinen Oy).

Suomen Leipuriliiton edustajana tuomaristossa toimi yrittäjä Toni Rantala, Konditoria pH7 Oy. Tuomarit arvostelivat sekä pakollisissa että vapaavalintaisissa tuotteissa maun ja ulkonäön sekä lisäksi joukkueiden ammattitaidon. Arvostelussa painotettiin pakollisten tuotteiden osaamista.

Yksi vastaus artikkeliin “Opiskelijat leipoivat Rinkeli Grand Prix 2017 -kilpailun voiton Turkuun”

  1. Ulla

    Sydämelliset onnittelut hienosta saavutuksesta!


Kommentoi