uutinen

UUTINEN | HELI NIEMINEN |

Matkailun Oskarin saaja innoitti hauskaan kattaukseen

Matkailun Oskarit jaettiin Turun kaupungitalolla myöhään perjantai-iltana. Kaupungin edustuskeittiö oli päästänyt luovuutensa irti koristellessaan tarjoilupöytiä.

Normaalia räväkämmin koristeltu buffet-pöytä. Kuva: TS/Jori Liimatainen

Palkinnon saajasta ei ollut epäilystäkään, kun vilkaisi buffet-pöydän suuntaan: Kahden kookkaan oksan varassa roikkui köysiä ja oransseja kypäriä. Ne oli lainattu palkinnon saajalta, Flow Parkilta.

– Tämä oli ensimmäinen vuosi, kun palkinnon saajaan ei liittynyt kiinteästi mikään ruoka, kertoo kaupungin edustusemäntä Sanna Nordling.

Kaupungin edustusemäntä Sanna Nordling ja edustuskeittiön keittiömestari Sami Mäkinen viimeistelivät pöydän murakkeella ja uunijuureksilla.

Aiemmin palkinnon ovat saaneet muun muassa Silakkamarkkinat, Neitsytperunafestivaali ja Arno Kasvi. Kasvin kunniaksi syötiin tietenkin kasvisruokaa ja ruuat koristeltiin eksoottisilla kukilla, Silakkamarkkinoita taas juhlittiin silakkaruuilla ja perunafestaria perunaherkuilla.

Jälkiruokapöydän hauska oivallus olivat luonnonläheiseen Flow Parkiin natsaavat käpykakut ja -leivokset. Tarjoilupöytä oli koristeltu puupölleillä, joulukuusista talteen napatuilla kävyillä ja kauniilla kivillä.

Käpykakut ja -leivokset oli aseteltu esille näyttävästi.

Kommentoi