uutinen

UUTINEN | HELI NIEMINEN |

Maaherran makasiinin avautuu vapuksi ravintola Roster Turku

Turkulainen ravintolaelämä levittäytyy aivan uudelle alueella, kun Turun tuomiokirkon taakse, Turun yliopistosäätiön omistamaan Maaherran makasiiniin tulee noin satapaikkainen ravintola.


Ravintola tulee olemaan nimeltään Roster Turku ja sen omistaa suuri yksityinen ravintola-alan toimija Royal ravintolat. Paikka on sisarravintola viime syksynä Helsinkiin avatulle Roster-ravintolalle. Rosterin keittiöpäällikkönä ja keulakuvana toimii alkujaan turkulainen Kari Aihinen, ja hän luotsaa ravintolaprojektia myös Turussa.

Jatkossa Aihinen tulee jakamaan aikansa Turun ja Helsingin välillä, sillä hän toimii Helsingissä paitsi Rosterin myös Savoyn keittiöpäällikkönä.
– Alkuun olen varmaan aika paljon Turussa, jotta saadaan homma hyvin käyntiin, sanoo muun muassa Kaappaus keittiöön -televisio-ohjelmasta tuttu Aihinen.

Rosterin keittiön vetovastuun tulevat ottamaan kolme Aihisen luottokokkia, jotka muuttavat työn perässä Helsingistä Turkuun. Aihinen arvioi, että Rosteriin rekrytoidaan töihin kaikkiaan noin 20 henkeä.
Uutiset
Maaherran makasiinin (Henrikinkatu 10 toinen puolikas avattiin yleisölle marraskuussa, kun siinä avautui taidegalleria Makasiini Contemporary. Sitä luotsaa Helsingistä kotikaupunkiinsa Turkuun palannut galleristi Frej Forsblom.

Turun Yliopistosäätiö ja Turun yliopiston UTU Holding Oy hankkivat Maaherran makasiinin omistukseensa reilu vuosi sitten. Tiloja alettiin heti kunnostaa, ja suunnitelmat on luonut arkkitehtitoimisto Sigge.
Uuden gallerian viereen tulevan Rosterin ravintolatila on kaksikerroksinen, ja sitä remontoidaan ravintolakäyttöön parhaillaan.

Ravintolan alakertaa tulee noin 60 paikkaa, yläkertaan 40. Lisäksi ravintolalle tulee kaksi terassia, toinen Tuomiokirkon puolelle ja toinen sisäpihalle. Paikan on tarkoitus olla auki seitsemänä päivänä viikossa.
– En ymmärrä sellaista, että ollaan kiinni sunnuntait ja maanantait! Sunnuntaipalkat, tiedän, mutta jos on ravintola, niin kyllähän sieltä ruokaa täytyy saada, täräyttää Aihinen.

Ravintolan linjauksestakin Aihinen kertoo persoonalliseen tyyliinsä:
– En halua sitoutua tekemään eettistä, thaimaalaista tai luomuruokaa. Haluan tehdä hyvää ruokaa, sellaista mistä itse tykkään, grillattua mustekalaa, paahdettuja munakoisoja, hemmetin hyvää tartaria.

Ravintolahanketta on suunniteltu Turun Yliopistosäätiön ja Royal ravintoloiden välillä liki vuoden ajan. Royal ravintoloiden on tarkoitus jatkossa laajentaa Roster-konseptia jatkossa myös eri puolille Suomea.

Royal Ravintolat Oy on alansa suurin yksityinen yrityskokonaisuus, johon kuuluu 36 eri ravintolaa ja 22 Hanko Sushi- ja 6 Pizzarium-ravintolaa eri puolilla Suomea. Paikat työllistävät yhteensä yli 800 henkilöä. Royal ravintoloiden liikevaihtotavoite vuodelle 2017 on yli 100 miljoonaa euroa.

3 vastausta artikkeliin “Maaherran makasiinin avautuu vapuksi ravintola Roster Turku”

 1. Arturo Sabato

  Omituinen nimi ravintolalle:

  roster /’rostər/ s
  1 urh pelaajaluettelo
  2 yl am [työ]vuorolista


  • Elli

   ”The restaurant’s name refers to the vision of the founders Kape and Paul to build a great team of pros, a roster. It also refers to the selection of food, wine and drinks that we would like you to eat and drink with us.”
   – lähteenä Helsingin Rosterin kotisivu. You’re welcome!


Kommentoi