uutinen

UUTINEN | TURUN SANOMAT |

Luomuidylli ja Finska lopettavat

Luomu- ja lähiruoka ei ole mennyt Turun keskustassa kaupaksi toivottuun tahtiin. Isot marketit ovat vieneet asiakkaita pieniltä liikkeiltä, arvioi Finskan ja Luomuidyllin toimintaa pyörittänyt Leena Raukko.

Eerikinkadulla Turun keskustassa sijaitsevat ruokaliikkeet Luomuidylli ja Finska lopettavat toimintansa.

Syynä on liiketoiminnan kannattamattomuus. Luomuidylli on keskittynyt luomutuotteiden ja Finska lähiruuan myyntiin. Luomuidyllin valikoimissa on ollut sekä kotimaisia että ulkomaisia luomutuotteita. Liikkeet toimivat samassa osoitteessa.
– Yleinen vuokrataso on Turun keskustassa kova, ja päälle tulevat palkkakustannukset. Lisäksi kilpailu luomualalla on kiristynyt markettien vuoksi, minkä takia katteet ovat jääneet pieniksi, kertoo yrittäjä Leena Raukko lopettamisen syistä.
Luomuidylli ja Finska toimivat näillä näkymin tammikuun loppuun asti. Raukko ei kuitenkaan sulje täysin pois mahdollisuutta, että toiminta voisi jatkua jossain muodossa jatkossa, jos samoihin tiloihin saadaan toinenkin vuokralainen.
Raukko kertoo saaneensa asiakkailta paljon palautetta liikkeiden lopettaminen vuoksi.
– Luultavasti itken tämän päivän, sillä asiakkailta on tullut niin ihania viestejä. Olemme tehneet tätä työtä sydänverellä.
Raukko lupaa, että liikkeet lunastavat käyttämättömät lahjakortit takaisin täydestä arvosta.

Kommentoi