uutinen

UUTINEN | JUKKA VEHMANEN |

Liedon Lihakauppa Kaarinan uuteen liiketaloon

Kaarinan keskustaan Uudenmaantien ja Saaristotien risteykseen valmistuu tässä kuussa uusi liikekeskus.

Rengastien Loiste Oy:n liikerakennukseen tulee mainetta niittäneen Liedon Lihakaupan toinen myymälä ja vielä julkisuutta välttelevä vaatealan liike. Uudella liikerakennuksella on kokoa noin tuhat neliötä.

– Rakennuksen toisesta kerroksesta on vielä vuokraamatta pari sataa neliötä toimistokäyttöön soveltuvaa, muunneltavaa tilaa, kertoo Rengastien Loiste Oy:n viestinnästä vastaava Nikolas Salomaa.

Saaristotien Kaarinan päähän nousseella uudella liikerakennuksella on kokoa tuhat neliötä.
Saaristotien Kaarinan päähän nousseella uudella liikerakennuksella on kokoa tuhat neliötä.

Liedon Lihakauppa avaa toisen myymälänsä Kaarinaan huhtikuussa tähtäimessään erityisesti saaristoon suuntaava kansa.
– Esimerkiksi pääkaupunkiseudulta tuleva väki ei poikkea kovin helposti Liedon kauppaamme, koska mökille on aina kiire, Liedon Lihakaupan takana olevan Dynameat Oy:n hallituksen puheenjohtaja Tommi Salminen perustelee.

Salminen uskoo, että myös Kaarinasta, Piikkiöstä ja Paimiosta on houkuteltavissa lisää asiakkaita. Salmisen mukaan Liedon Lihakauppa ei halunnut lähteä Turun länsipuolelle, koska siellä on jo lihakauppa, Mälikkälässä sijaitseva Turun Mestaripalvi.

Silti hän pitää mahdollisena, että Liedon Lihakauppa voidaan joskus nähdä houkuttelemassa myös Naantalin, Kustavin ja Taivassalon suunnan mökkikansaa esimerkiksi Naantalin suunnalla.

Kaarinan uusi myymälä työllistää 6–7 ihmistä lisää ja on kooltaan hieman suurempi kuin Liedon myymälä, josta Dynameat ei halunnut luopua muun muassa siksi että Liedon myymälän kiinteistössä on myös Dynameatin makkaratehdas.

Liedon Lihakauppa on toiminut Liedossa vuodesta 2009. Sitä pyörittävän Dynameat Oy:n pääosakkuus siirtyi Outi ja Tommi Salmiselle pari vuotta sitten, kun Jouni Partanen ja Kimmo Partanen luopuivat osakkuuksistaan. Jouko Partanen jäi yhtiöön vähemmistöosakkaaksi ja toimitusjohtajaksi. Lihatukku Jouni Partasen leikkaamossa leikattujen lihojen toimitukset Liedon Lihakauppaan jatkuvat edelleen. Lisäksi kauppaan lihaa myös muilta kotimaisilta leikkaamoilta ja broilerituotteita muun muassa Huttulan Kukosta Liedosta.

Tommi Salminen on tyytyväinen siitä, että rakennus on lämmityksen ja jäähdytyksen osalta nollaenergiatalo, joka hyödyntää esimerkiksi lihakaupan kylmälaitteista syntyvää hukkaenergiaa.

– Rakennuksen energiatehokkuus perustuu isoon nippuun erilaisia ratkaisuja. Esimerkiksi paalutuksiin liittyvistä putkistoista saatavaa energiaa hyödynnetään talvella lämmityksessä ja kesällä viilennyksessä, kertoo Nikolas Salomaa, jonka NollaE Oy vastaa rakennuksen energiasuunnittelusta.
Saaristotien Kaarinan päähän nousseella uudella liikerakennuksella on kokoa tuhat neliötä.

Kommentoi