uutinen

UUTINEN | TURUN SANOMAT |

Kaskis laajentaa Turun ruokatarjontaa

Kaskis avasi ovensa vanhan kalaravintolan tilalle. Ravintoloitsijoina Erik Mansikka (vas) ja Simo Raisio. Kuvat: TS/Riitta Salmi.

Kaskenkadun mäen päällä on tarjoiltu nyt runsaan viikon ajan uusia tuulia. Erik Mansikka, Simo Raisio ja Topi Pekkanen perustivat Liemiset Oy:n, joka pyöräytti entisen kalaravintola Kaskenahteen tiloihin yhteisen unelmansa, ravintola Kaskiksen.
Mansikka ja Raisio tuntevat toisensa jo kokkikoulun ajoilta. He haaveilivat pitkään yhteisestä ravintolasta, joka rikastuttaisi Turun ruokatarjontaa. Salin pyörittämisestä vastaavaksi miehet löysivät Mansikan Pinellassa tapaaman Pekkasen.
Kaskenmäen päälle miehet päätyivät ravintoloitsijoiksi, koska paikka oli sopivaan aikaan vapaana ja se mahtui aloittelevien yrittäjien budjettiin. Ravintolaan muotoutui remontin jälkeen runsaat 30 asiakaspaikkaa.
– Arki on sujunut tosi hyvin. Saimme pitkän odotuksen jälkeen ovet auki ja pyöritämme nyt toimintaa viiden hengen porukalla, ravintoloitsija Raisio kertoo.

Ravintolaa avaamista varten vaadittava luparuljanssi tuli miehille yllätyksenä.
– Turun ravintoloissa on nyt jo kivasti tarjontaa. Yksityisten toimijoiden tulo ruokkii toisiakin ravintoloita, ja se vie ruokakulttuuria eteenpäin. Isojen ketjujen ravintolat eivät ole kovin erikoisia, Raisio huomauttaa.
Kaskiksen ruokalista on saanut vaikutteita Etelä-Euroopasta, Skandinaviasta ja Aasiasta. Tiettyä kaavaa ei noudateta, vaan tarjonta vaihtelee sesonkien ja paikallisen raaka-ainetarjonnan mukaan. Aluksi ravintola on auki vain iltaisin, mutta miehillä on suunnitelmia myös sunnuntaiaukioloon.
– Haluamme kokeilla ruokalistassa kaikkia sellaisia juttuja, joihin olemme törmänneet ulkomaanmatkoilla. Tärkeitä ainesosia keräämme lähialueilta, Raisio kertoo.

Kommentoi