uutinen

UUTINEN | TURUN SANOMAT |

K-Supermarket Reimari Paraisilla valittiin toistamiseen vuoden leipäkaupaksi

Vuoden 2017 Leipäkauppa on K-Supermarket Reimari Paraisilla. Kauppa sai vastaavan tunnustuksen ensimmäisen kerran vuonna 2009. Suomen leipuriliitto ry paikallisyhdistyksineen valitsi vuoden leipäkaupan jo 21.kerran.

-Iloitsemme tunnustuksesta valtavasti. Teemme täällä leipäkauppaa parhaamme mukaan. Vahvuutemme leivässä on erityisesti runsas paikallistuottajien määrä. Myymme myös runsaasti irtoleipää. Siksi osastollamme myös tuoksuu aina tuore leipä, mikä luo fiilistä, kauppias Kim Mattsson kertoo.

K-Supermarket Reimarin leipäosaston vastaavana toimii Tuula Heino. Hän on vastannut osastostaan jo 15 vuoden ajan. Hän korostaa osastollaan runsasta leipävalikoimaa erikoistuotteineen, tuotteiden tuoreutta sekä paikallisten toimittajien määrää.

-K-Supermarket Reimariin leipää tulee noin parilta kymmeneltä eri toimittajalta ja gluteenitonta leipää kolmelta eri toimittajalta, Heino kertoo.

Reimarin leipäosastosta vastaava Tuula Heino.
Reimarin leipäosastosta vastaava Tuula Heino.

Tänä vuonna kaikki Vuoden 2017 Leipäkauppa -finalistit olivat K-ruokakauppoja. Voitosta kisasivat myös K-Supermarket Ruokapori ja K-Market Pirkanpoika.

Loppukilpailuraadin mukaan K-supermarket Reimari tarjoaa asiakkailleen hyvin hoidetun ja kodikkaan leipäosaston, jonka tuotteet tulevat niin paikallisista, alueellisista kuin valtakunnallisistakin leipomoista. Tuotteet ovat valtaosin Suomessa valmistettuja, mikä on kilpailussa tärkeä arvostelukriteeri. Osaston valikoima on runsas ja houkuttelee kokeilemaan myös uusia leipävaihtoehtoja.

Voittajakaupan leipäosastolla myös paikalliset makutottumukset on otettu hyvin huomioon ja paikalliset pienetkin leipomot on nostettu hyvin esiin. Leipäosasto on erittäin hyvin hoidettu ja lähes poikkeuksellisen siisti. Tuotteet ovat hyllyissä hyvässä järjestyksessä, mikä helpottaa tuotteiden löytymistä. Leipäosastolla on käytetty kekseliäästi myös erilaisia kaluste-elementtejä, kuten puulaatikoita, liitutauluja ja jalallisia julistetelineitä, jotka herättävät asiakkaan mielenkiinnon

Voittajan valitsi raati, johon kuuluivat markkinointipäällikkö Veera Tammenmaa, Leipomo Rosten Oy, myyntineuvottelija Mai Britt Jaakkola, Leivon Leipomo Oy, toiminnanjohtaja Kaisa Mensonen, Leipätiedotus ry, toimialapäällikkö Pekka Heikkilä, Kauppamyllyjen Yhdistys ry sekä toimitusjohtaja Mika Väyrynen, Suomen Leipuriliitto ry.

K-supermarket Reimari on valittu Vuoden Leipäkaupaksi myös vuonna 2009. Sen yrittäjinä toimii edelleen kauppiaspariskunta Kim ja Carita Mattsson.

Vuoden 2017 Leipäkauppa julkistettiin Paraisilla 14.2.2017. Leipäosaston hoitajat Tuula Heino ja Armi Vähäsarja palkittiin kultamitalein. Myymälän puolesta kultamitalin ja kunniakirjan otti vastaan kauppias Kim Mattsson.

Vuoden Leipäkauppa -kilpailu järjestetään nykyisin kahdessa sarjassa. Joka toinen vuosi kilpailussa ovat mukana pienemmät päivittäistavarakaupat ja joka toinen vuosi hypermarketit ja tavaratalot. Tänä vuonna kilpailussa olivat mukana pienemmät päivittäistavarakaupat.

Kommentoi