uutinen

UUTINEN | KIRSI TURKKI |

Hesburgerilla voi nyt maksaa älypuhelimella

Hesburger-ravintolaketjuun kuuluu 280 ravintolaa Suomessa, 34 Virossa, 38 Latviassa, 37 Liettuassa, 16 Venäjällä, 4 Saksassa, 1 Ukrainassa ja 1 Turkissa. Kuva: TS/Mikael Rydenfelt.
Hesburger-ravintolaketjuun kuuluu 280 ravintolaa Suomessa, 34 Virossa, 38 Latviassa, 37 Liettuassa, 16 Venäjällä, 4 Saksassa, 1 Ukrainassa ja 1 Turkissa. Kuva: TS/Mikael Rydenfelt.

Turkulainen Hesburger ottaa ensimmäisenä käyttöön Suomen markkinoilla uuden mobiilimaksutavan. Hampurilaisen voi ostaa älypuhelimella, johon on ladattu ilmainen ruotsalaisyhtiön SEQR-sovellus.

Hesburgerin kassalla osoitetaan ostosten jälkeen puhelimella QR-koodia tai NFC-sirua, kun kuluttaja on ladannut Windows puhelin-kaupasta, App Storesta tai Google Playstä uuden sovellutuksen. Tehdyistä ostoksista tulee kuukausilasku ja ostosten saldoa voi myös katsoa reaaliaikaisesti puhelimestaan.

Hesburgerin varatoimitusjohtaja Jari Vuotin mukaan yhtiöllä on tavoitteena nopeuttaa maksua hampurilaisravintoloiden kassoilla sekä tiedottaa suoraan puhelimiin Hesburgerin tarjouksista. Aiemmin yhtiö testasi tekstiviestipohjaista maksamista, jolloin maksu ostoksista tuli puhelinlaskuun. Tästä on haluttu luopua muun muassa puhelimien varastamisesta tulleiden riskien takia.

Hesburger on testannut uutta maksutapaa Turun hampurilaisravintoloissaan ja tämän vuoden loppuun mennessä uudistus on käytössä kaikissa Hesburgereissa. Rinnalla säilyvät muut maksutavat, myös käteinen raha.

Vuotin mukaan Hesburgerille yksi syy ottaa puhelinmaksaminen käyttöön on kustannusten säästö. Yritykselle uusi maksutapa tarkoittaa 50 prosenttia pienempiä maksujen välityskustannuksia verrattuna korttiyhtiöihin. Ruotsalaisyhtiön etuna on myös se, että ratkaisu ei ole sidottu yksittäiseen pankkiin, matkapuhelinoperaattoriin tai kauppiaaseen.

SEQR on Euroopan käytetyin mobiilimaksutapa myymälöissä ja verkkokaupoissa. Maksamisen lisäksi kuluttajat voivat siirtää rahaa toisilleen. Ruotsissa yhtiön asiakkaina on maan suurimpia ruokatavara- ja pikaruokaketjuja.

SEQR:n Pohjoismaiden aluepäällikkö Trude Gailand arvioi yhtiön saavan Hesburgerin rinnalle parissa kuukaudessa Suomessa muita asiakkaita. Maksutapojen arvioidaan nyt muuttavan samalla tavoin kuin silloin, kun shekkien käytöstä siirryttiin maksukortteihin. Arkisia asioita hoidetaan älypuhelimella, joka jo runsaalla puolella suomalaisista on.

Kommentoi