uutinen

UUTINEN | HELI NIEMINEN |

Forum Marinumin ravintola Daphne vaihtaa nimeään

Merikeskus Forum Marinumin ravintola nimettiin alunperin kirjailija Göran Schildtin purjeveneen mukaan. Paikan uusi nimi ammentaa samasta lähteestä.

Aurajoen alajuoksulla sijaitseva merikeskus Forum Marinum on merellisen toiminnan keskus, merenkulun valtakunnallinen erikoismuseo ja merivoimien museo.
Sen yhteydessä toimivaa ravintola Daphnea pyöritti viime syksyn asti Turun osuuskauppa. Syyskuussa uutena ravintolatoimijana paikassa aloitti Voiveljet Oy, jonka omistuksessa ovat ravintola Smör, E. Ekblom ja Panini. Voiveljet on osaomistajana myös anniskelukahvila Tiirikkalassa.

Turun osuuskauppa on rekisteröinyt Daphne-nimen itselleen, joten uuden toimijan myötä myös ravintolan nimi piti vaihtaa.
Alkuperäinen Daphne-nimi juontui Forum Marinumin ravintolaan sijoitetusta purjevene Daphnesta. Kirjailija Göran Schildt purjehti Daphnella Välimerellä 1940-60 -luvuilla, ja 2000-luvun alussa vene entisöitiin nykyiseen kuntoonsa. Samaan aikaan Forum Marinum oli rakentumassa. Kuuluisa purjevene luovutettiin Forum Marinumille, ja se päätettiin sijoittaa osaksi vuonna 2005 alkanutta ravintolatoimintaa.

– Yleensä kulttuurilaitosten yhteydessä olevien ravintoloiden nimet säilyvät, vaikka ravintoloitsijat vaihtuvat. No, ei meillä ollut nimeen mitään erityisiä intohimoja. Ehkä tämä on hyvä asia, ja ravintoloitsijan vaihdos näkyy selvästi nyt myös asiakkaille, sanoo Voiveljien toimitusjohtaja Janne Juvonen.
– Ravintolan nimen keksiminen on aina vaikeaa, ja mietimme monenlaisia vaihtoehtoja. Lopulta päädyimme nimeen Göran, Göran Schildtin mukaan. Nyt ovessa siis komeilee tästä lähtien itse kapteenin nimi: Göran!

Ravintolassa on sisällä 120 paikkaa ja noin 200-paikkainen terassi, lisäksi kokonaisuuteen kuuluu mm. auditorio ja kokoustiloja. Lisäksi Göran hoitaa Suomen Joutsenella tarvittavan cateringin. Göranin keittiömestarina toimii Mikko Leminen.

6 vastausta artikkeliin “Forum Marinumin ravintola Daphne vaihtaa nimeään”

  1. Kattilankansi

    Mielikuvituksetonta. Äijätouhua. Onkohan ruokalista sen mukaan?

    Mahtaakohan kaverit tietää että Göran usein käännetään (mikäli käännettävissä on) suomeksi: Yrjö! Nimellä on muitakin vähemmän mukavia assosiaatioita.


  2. Savolainen Mauno

    Savolaisen Manu 1.2.2017
    Olenpa ylpeä Turkulaisista nuorista yrittäjistä jotka jaksavat , hyvää ruokaa olemme aina saaneet, kokonaisuudet ovat tasapainoisista lounaista pitkiin loistaviin päivällisiin ja hyviin iltapaloihin eikä ole vieraatkaan kertaakaan mananneet viinilistoista ja mikä parasta; palvelu aina hyvällä persoonallisella ilmeellä tehtynä. Ei kun vauhtia masiinaan,mahdutte hienosti turkulaiseen upeaan tarjontaan


  3. Kodin kynttilät

    Tästä Göranista olikin moneksi eläessään. Suosittelen ravintoloitsijalle hänen myöhäistä muistelmakirjaansa Nuoren sotilaan päiväkirja 1939 – 1945 (alkuteos Vinterkriget som fars). Siinä sukelletaan Harmony Sistersien ”tahdissa” maku- ym.nautintojen maailmaan, jonka luulisi kiinnostavan myös kulinarismille omistautunutta alaa ja niin ollen antavan virikkeen vieläkin hienommalle nimelle.


  4. Anakonda

    Ei Daphne ole mikään itseisarvo. Ravintolalla oitää olla kilpailukykyinen tuote. Nyt tuote on ylihintainen kaikin tavoin mitattuna


    • Kivipaasi

      Olen syönyt Daphnessa/Göranissa usein viimeisen puolen vuoden aikana, ja itse asiassa ravintolan päätuote, buffet-lounas, on parantunut laadultaan huomattavasti sen jälkeen kun Voiveljet aloitti Forum Marinumissa. Lounaan hinta on sama kuin TOK:n aikana. Eteenpäin on siis menty.


Napsauta peruuttaaksesi vastauksen.

Vastaa käyttäjälle Savolainen Mauno Peruuta vastaus