uutinen

UUTINEN | HELI NIEMINEN |

Food & Fun -ruokatapahtuman illalliset maksetaan jatkossa jo varauksen yhteydessä

Turussa tänä vuonna neljättä kertaa järjestettävä ruokafestivaali Food & Fun siirtää tapahtuman illallisvaraukset nettiin. Samalla otetaan käyttöön ennakkomaksut. Käytännöllä halutaan helpottaa varausten tekoa ja toisaalta karsia päällekkäisbuukkauksia ja ohareita.

Food & Fun on suunnitellut yhteistyötä Tableonline.fi:n kanssa jo pitempään, mutta aika tuntui nyt oikealta.

– Saimme viestiä ravintoloilta, että tällaiseen käytäntöön siirtyminen on heidän toiveensa, kertoo Food & Fun -tapahtuman tuottaja Jouni Kuru.

Aiempina kolmena vuotena varauksia on voinut tehdä suoraan ravintoloista ja illallinen on maksettu ruokailun yhteydessä. Nyt varaukset tehdään joko Food & Funin nettisivuilta tai Tableonlinen kautta, illallisen hinta maksetaan jo varausta tehtäessä ja illalliskortti on kuin pääsylippu tapahtumaan.

– Jos ei jostain syystä pääse tapahtumaan, niin sama juttu kuin konserttilippujen kanssa, kannattaa yrittää myydä lippunsa kavereille, sanoo Kuru. Esteen sattuessa rahojaan ei saa takaisin.

Kuru kertoo, että yksi syy muutokselle on se, että tapahtumassa on ollut kokemuksia ravintola-alaa riivaavasta no show -ongelmasta, jossa pöydän varanneet ihmiset jättävät tulematta paikalle. Toisinaan myös seurueet ovat tehneet varauksia samaksi illaksi useisiin eri paikkoihin ja menneet sitten siihen, mihin sattuu huvittamaan.

Ennakkomaksu jo pöytää varattaessa on ollut käytössä muun muassa Helsingissä useissa ruokatapahtumissa, mutta Kuru arvioi, että käytäntö otetaan nyt käyttöön näin laajamittaisesti ensimmäistä kertaa Suomessa. Hän uskoo, että uusi käytäntö otetaan positiivisesti vastaan.

– Ihmiset tuntevat tapahtuman jo hyvin ja tietävät, mitä odottaa. Nyt kaikki varaukset saa tehtyä helposti yhdestä paikasta, ja kaikkien paikkojen varaustilanteen näkee heti. Tämä pienentää merkittävästi ravintoloiden riskiä, kun he pystyvät varautumaan joka ilta asiakkaiden oikeaan määrään.

Food & Fun -tapahtuma järjestetään tänä vuonna 27.9-1.10. Tapahtumassa ovat mukana turkulaiset ravintolat ja baarit Kuori, Gustavo, Sergio´s, Roster, Göran, Fontti, Karu, Smör, Suomalainen Pohja, The Cow ja Tiirikkala. Tapahtumaan saapuvat kansainväliset vieraat julkaistaan myöhemmin.

Yksi vastaus artikkeliin “Food & Fun -ruokatapahtuman illalliset maksetaan jatkossa jo varauksen yhteydessä”

  1. E

    Päällekkäisvarauksia ei varmaan tulisi niin paljon jos menut julkistettaisiin samaan aikaan kuin pöytävarauksia on mahdollista tehdä…


Kommentoi