uutinen

UUTINEN | HELI NIEMINEN |

Food and Fun tulee Turkuun

Turku saa lokakuussa isännöitäväkseen kansainvälisen ruokatapahtuman. Kuva: TS/Janne Riikonen.

Islannissa suosittu ruokatapahtuma Food & Fun rantautuu ensi syksynä Turkuun.

Food & Fun Turku 2014 -niminen tapahtuma järjestetään lokakuun alussa samaan aikaan Turun kirja- ja ruokamessujen kanssa, ja tapahtumien on tarkoitus tehdä yhteistyötä.

Lokakuun 1.–5. päivinä järjestettävä Food & Fun Turku 2014 tulee sijoittumaan turkulaisravintoloihin, jotka saavat vierailevia keittiömestareita Islannista ja muista Pohjoismaista sekä Yhdysvalloista.

Keittiömestarit ottavat ravintolat haltuunsa ja toteuttavat niissä ruokiaan yhdessä ravintolan oman henkilökunnan kanssa.

Raaka-aineissa painotetaan lähiruokaa sekä skandinaavista saaristolaisruokaa.

Hankkeen puuhamiehenä Suomessa toimii muun muassa Kustavin Kipinästä tunnettu Pekka Kuru, ja tapahtumaa on tarkoitus järjestää ainakin neljänä peräkkäisenä vuotena.

Food & Fun -tapahtuman perustanut islantilainen keittiömestari Siggi Hall saapuu ensi viikolla Turkuun vierailulle sopimaan tapahtuman yksityiskohdista. Hän käy yhdessä Pekka Kurun kanssa läpi kaikki turkulaisravintolat, jotka ovat ehdolla tapahtumaan. Mukaan pääsevät kahdeksan ravintolaa ilmoitetaan huhtikuussa.

Hanketta toteuttamassa ovat myös Turun kaupunki ja markkinointitoimisto Happening. Tarkoituksena on, että tapahtuma näkyy kaupungilla monin tavoin. Pekka Kuru korostaa, että Food and Fun Turku ei ole pelkkää fine diningia, vaan hankkeen toivotaan ulottuvan myös muun muassa päiväkotien ja koulujen ruokailuun.

Tapahtuma toteutetaan yhdessä laajan ruoka-alan toimijoiden verkoston kanssa, ja hankkeessa on mukana myös muun muassa Turun yliopiston funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus.

Lisäksi Food & Fun Turkuun tullaan yhdistämään nuorten työllisyystoimintaa.

Food & Fun järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Reykjavikin ulkopuolella.

Kommentoi