uutinen

UUTINEN | Turun Sanomat |

Erik Mansikka ja Simo Raisio gastronomien TOP 10 -listalle

Suomen Gastronomian Akatemian Kokkien kokki 2018 on Toni Kostian. Helsinkiläisessä ravintola Grönissä työskentelevä Kostian oli viime vuoden äänestyksessä kolmas.
Gastronomien kymmenen kärjessä -listan ainoat Helsingin ulkopuoliset huippukokit ovat Erik Mansikka (5.) ja Simo Raisio (9.) Turusta. Molemmat ravintola Kaskiksesta.

Helmikuussa Suomen gastronomien seura myönsi ravintola Kaskikselle Vuoden ravintola 2018 -tunnustuksen. Vuoden ravintola 2018 -valinnan perusteluina olivat Kaskisen herkullinen ruoka, laadukas palvelu ja ravintolan vaikutus turkulaisen ravintola-alan kehitykseen.

Kokkien kokki -ranking 2018

1. Toni Kostian, Grön, Helsinki, Kokkien Kokki 2018 (edellisvuoden sijoitus 3.)
2. Tommi Tuominen, Demo, Helsinki, (4.)
3. Filip Langhoff, Ask, Helsinki, (2.)
4. Eero Vottonen, Palace, Helsinki, (1.)
5. Erik Mansikka, Kaskis, Turku, (7.)
6. Jari Vesivalo, Olo, Helsinki, (6.)
7. Sasu Laukkonen, Ora, Helsinki, (8.)
8. Pekka Terävä, Olo, Helsinki, (12.)
9. Simo Raisio, Kaskis, Turku (19.)
10. Ismo Sipeläinen, Bocuse D’or edustaja, Helsinki, (18.)
11. Hans Välimäki, Palace, Helsinki, (13.)
12. Matti Jämsen, Gastrobar Sesonki, Järvenpää, (uusi)

2 vastausta artikkeliin “Erik Mansikka ja Simo Raisio gastronomien TOP 10 -listalle”

  1. T

    Milläs kriteereillä tämä titteli jaetaan?Itse 30v.alalla olleena satun tietämään esim.valintaryhmässä olevan pellen ammattitaidon nollaksi.


  2. Anna

    Siis yksikään naiskokki koko maassa ei yllä tälle listalle, vai?


Kommentoi