uutinen

UUTINEN | TURUN SANOMAT |

Arkean koulu- ja päiväkotikeittiöt nousevat luomu­portaita ylöspäin

Turun koulujen ja päiväkotien keittiöt ovat saavuttaneet uuden porrastason Portaat luomuun -ohjelmassa. Koulut ja päiväkodit on nyt hyväksytty ohjelman toiselle portaalle. Tämä tarkoittaa, että keittiöissä käytetään vähintään kahta merkittävää luomuraaka-ainetta vähintään kaksi kertaa viikossa. Keittiöissä käytössä olevia luomutuotteita ovat muun muassa hiutaleet, varrasleipä ja rasvaton piimä.

Arkean uudet henkilöstöravintolat Sigyn ja Muusa nousivat suoraan kolmannelle luomuportaalle. Kolmas porras edellyttää, että keittiöissä käytetään neljää merkittävää raaka-ainetta vähintään kaksi kertaa viikossa. Sigynissä ja Muusassa on päivittäin tarjolla luomuna muun muassa hunajaa, teetä, kahvia, varrasleipää, piimää sekä tuoretta ruisleipää. Lisäksi leivonnassa on viikoittain käytössä luomujauhoja ja -hiutaleita. Myynnissä ja tarjolla on luomutuoremehuja. Luomun käyttöä lisätään asteittain ja myyntituotteiksi otetaan erilaisia luomutuotteita asiakkaiden toiveiden mukaan.

Luomuruoan suosiminen on yksi Arkean tavoista edistää kestävän kehityksen mukaista toimintaa ja kantaa ympäristövastuunsa. Portaat luomuun -ohjelman tavoitteena onkin auttaa ja kannustaa ammattikeittiöitä lisäämään luomutuotteiden käyttöä. Ohjelmaan liittyminen on vapaaehtoista. Portaat luomuun -ohjelmaa ylläpitää EkoCentria ja sitä rahoittaa Maa-ja metsätalousministeriö.

Kommentoi

TS Hyvinvointi

TS Koti

TS Saaristo