Ulkoruokinnassa

BLOGIT | Ulkoruokinnassa

Synttärisushilla Kawaiissa

Kuopus täytti kuusi vuotta ja sai mammalta lahjaksi illallisen valitsemassaan ravitsemusliikkeessä. Sankari arpoi jonkin aikaa hampurilasten ja sushin välillä ja päätyi lopulta, isoveljen keskiväkevällä myötävaikutuksella, jälkimmäiseen.

Minä olin ihan mielissäni siitä, että pojat tahtoivat Kawaiin, joka tarjoaa nimenomaan sushibuffaa: kahden vauhdilla kasvavan ukkelin ruokahalu on sitä luokkaa, että ”syö niin paljon kuin jaksat” -konsepti on sitten omien opiskeluvuosien alkanut jälleen ujosti puhutella.

Metrisushi.

Vaikka perheen hullunkurisimmat ajat alkavat (toivottavasti) olla takanapäin, on terveiden nuorten miesten kanssa ruokaileminen aina elämys.

Ennen kaikkea elämysmatka omaan rajallisuuteen kasvattajana. Mennessä jo ortodoksiselta kirkolta käynnistynyt kilpajuoksu ja toistunut kovaääninen ”Kawaii!”-huuto paljastivat torilliselle ihmisiä, mihin oltiin matkalla.

Perillä tahti rauhoittui kuitenkin välittömästi, kun äidin hövelisti lupaamaa pullollista kansainvälistä kolajuomaa piti keskittyä tasimaan laseihin. Kun särvinpuoli oli hoidossa, lähdettiin tutustumaan seisovaan pöytään.

Kawaiin lämpimiä onkimassa.

Isoveli aloitti miso-keitolla, jonka sattumina oli levää ja tofua, juhlakalu lähti heti kiinteämpiin. Minä valitsin alkuun salaattia ja muutaman kiinnostavan sushin.

Kawaiin iltabuffet näytti keskittyvän nimenomaan sushiin: vaihtoehtoja löytyi perinteisestä raa’asta ja kevyesti halstratusta lohesta ja muista kaloista viime aikoina yleistyneisiin friteerattuihin sushipaloihin Paloja tai rullia oli ainakin mustekala-, avokado-, tonnikala-, wakame-, inari– ja surimitäytteillä.  Lämpimällä puolella oli tarjolla paistettua riisiä, tofu-currya sekä friteerattua kanaa ja bataattia. Lounaskäynneillä muistelen lämpimissä altaissa olleen useitakin ruokaisampia vaihtoehtoja.

Väriä elämään.

Ruoka maistui koko seurueellemme ja teimmekin toistuvia santsausretkiä. Viimeistelimme herkuttelun napsimalla makeita meloninpaloja, joita niitäkin haimme vissiin kolmeen otteeseen. Ruoan päälle sai juoda myös kahvia.

Käsi, kala ja kola.

Kawaiin konsepti toimii päätellen sekä ruokailijoiden määrästä että tasaista tahtia täydentyvästä värikkäästä sushivalikoimasta. Sali on riittävän iso ja väliseiniä riittävästi, jotta ravintolassa on mahdollista istua rauhallista iltahetkeä vaikka pitkänkin matkan päässä noutopöydästä.

Kawaiin aasialainen henkäys.

Ravintola Kawaii
Aurakatu 6
https://kawaiiravintola.com

Kommentoi