Ulkoruokinnassa

BLOGIT | Ulkoruokinnassa

Ravintola Storage – merkillepantavan hyvää torin laidalla

Kun tuli tilaisuus nauttia kiireetön päivällinen kahdestaan (oman) aviomiehen kanssa, valikoitui ruokapaikaksi nopeasti Storage: olimme jo valmiiksi liikkeellä aivan kotikaupunkimme kuumimmassa ytimessä, ja Turun legendaarisessa uuspaikkavyöryssä tämäkin tulokas oli vaikuttanut heti kiinnostavalta.

Elinkeinotoiminnan maantieteellinen harjoittamispaikka on Turussa todella keskeinen asia, koska kaupungin henkinen keskusta käsittää monille kauppatorin ja siihen välittömässä kosketuksessa olevat korttelit. Tässä suhteessa Storagella on ehdoton etu, ja katutason sisäänkäynti helpottaa edelleen ravintolan saavutettavuutta asiakkaille.

Storagea katutasossa.

Storagella on ajan hengen mukainen katuruokakonsepti, jota heijastaa myös paikan sisustus: Ravintolan etuosa on ei ainakaan minusta kovin kutsuvan karua harmaata, jota värittävät graffiti-henkiset visuaalit. Peremmällä atmosfääri muuttuu pehmeämmäksi. Tilat jatkuvat yläkerrassa, ja lääniä on yökerhokolossien jäljiltä niin paljon, että sen täyttäminen epäilemättä vaatii kekseliäisyyttä.

Ruokapuoli totisesti kunnossa

Ruokalista tarjoaa yksittäisiä pienehköjä annoksia ja muistaakseni kaksi niistä koottua menua. Päätimme jakaa toisen menun, ja tilasimme kylkeen vielä joitakin hyvältä kuulostavia irtoannoksia. Juomapuoli jäi autoilun myötä hennolle testaamiselle, mutta alkuun tilaamamme negroni ja alkoholiton cocktail olivat todella hyvät. Alusta asti palvelusta huokui henkilöstön aito innostus ravintolan kaksivuotiseen pop up –konseptiin.

Storagen street foodia.

Ruokalajeja kannettiin pöytään ryhmittäin, ja ne olivat kauttaaltaan herkullisia. Jonkin annoksen kylkeen tarjoiltu majoneesi oli ainoa, jonka koimme turhaksi. Vaikka ilmassa oli ruistippaleipien ja tikun nokassa keikkuneen ”possumunkin” myötä pientä kikkailun makua, ei siitä ollut ärsyttämään.

Ruoassa oli luvattu tuntu: kotimaista ja laadukasta. Median jälleen kerran muodikkaaksi nostama kukkakaali oli valmistettu järisyttävän herkulliseksi. Eksoottiselta kuulostanut ”sienipuuro” maistui kuin hulluille.

Sienipuuro, metsän parasta samettia.

Rakuunaiset kevätporkkanat olivat vielä kypsässä kesässäkin ihania, kylmäsavulohi kuusimausteineen erinomainen.

Yksi parhaista kylmäsavulohista konsaan.

Ruokailu oli alusta loppuun väkevä nautinto: pekoni istui yllättävän kivasti makeaan leivonnaiseen, ja harvoinpa on meidänkään seurueessamme kinuskikastiketta kirjaimellisesti nuoltu astian pohjia myöten.

Jälkiruoka näyttää tästä kuvakulmasta joulupuurolta lisukkeineen, mutta vie taivaaseen.

Sydämeen kävi myös iloinen  ja tekemisestään terveen ylpeä henkilökunta. Lähtiessämme meille mainostettiin hymyillen pian vaihtuvaa seuraavaa ruokalistaa. Paluumme rikospaikalle on taattu.

Anna

Jälkikirjoitus: Alkusyksystä Storage tuli puheeksi työpaikan lounasruokalassa, kun kollega oli eksynyt sinne puolisoineen viettämään ex tempore -hääpäiväillallista. Keskustelumme sai nopeasti herätysjuhlamaiset sävyt, sillä kyyhkyläisten kokemus ruoasta oli aivan yhtä myönteinen kuin meidänkin. Lupasin myös lisätä tekstiini heidän tekemänsä harvinaisen ja hienon havainnon: Storagen keittiö on auki pitkälle iltaan. Nyt tiedätte senkin.

Storage
Aurakatu 5
ravintolastorage.fi

Kommentoi