Ulkoruokinnassa

BLOGIT | Ulkoruokinnassa

Kim, vietnamilainen Kaskenahteessa

Yllättäen auenneelle lounasikkunalle piti löytää hyödyntämispaikka, ja vietnamilainen ravintola Kim oli koeajamatta. Nämä kaksi olosuhdetta yhdistyivät sangen tyydyttävällä tavalla eräänä varhaismarraskuisena torstaina.

Ravintola Kim. Kiipeämisen väärti.

Kimin oli selvästi löytänyt jo moni ennen meidän kahden hengen seuruettamme, ja ehkä hiljan nykyiselle paikalleen muuttanut ravintola toi satamastakin mukanaan uskollisia asiakkaita: neutraalisti sisustetussa siistissä salissa istui väkeä lähes joka pöydässä.

Seuralaiseni hoiti maksamisen, ja pian minä jo seisoinkin buffan liepeillä arpomassa, mistä päästä aloittaisin.

Kimin tilat ovat avarat, mutta lähelle baaritiskiä eli kassaa jännän ahtaasti sijoitettu noutopöytä loi ruoanhakuun meikäläisille leveyspiireille epätyypillistä lämpöä ja läheisyyttä.

Kevätrullia, sipulirenkaita ja possua.

Päädyin starttaamaan muistakin aasialaisista keittiöistä tutuista kevätkääryleistä. (En toki tullut kulttuuri-imperialismiltani tarkistaneeksi, ovatko ne Vietnamissa sen nimisiä.) Niiden vierestä löytyi sipulirenkaita ja hapanimeläkastiketta.

Tarjolla taisi itse asiassa olla myös vihreää salaattia, mutten eksoottisten makujen himoltani ehtinyt tällä kertaa keskittyä siihen. Lämpimiä ruokalajeja oli ainakin kuusi: erilaisia kasvis-, kana- ja härkäkastikkeita, paistettua possua sekä yksi mausteisempi ja kermaisempi curryn oloinen.

Liharuoissakin oli miellyttävän paljon napakoiksi jätettyjä kasviksia, ja kaikki ruokalajit maistuivat hyvältä.

Kimin lounasbuffan tavara on freesiä ja maukasta.

Teimme parikin santsikierrosta paitsi maistaaksemme kaikkea, myös siksi, että teki mieli.

Lounaan hienoin elämys oli loppujen lopuksi häränlihakastikkeen selkeä grillatun maku. Punaisen lihan kastikkeet jäävät minulle vaikkapa thai-paikoissa usein muiden tarjokkaiden varjoon, mutta tällä kertaa taisin syödä sitä eniten.

Lounaan päälle sai nauttia vielä kahvit sekä pikkuruisia makeita paloja ja hedelmiä. Kovin pitkäksi aikaa emme jääneet istuskelemaan varsinaisen ruokailun hoidettuamme, sillä uutta lounaskansaa ilmestyi ravintolaan jatkuvasti.

Pidemmälle istumiselle pitää siis löytää aikaa illasta, jolloin onkin otollista tutustua Kimin ruokalistaan.

Vietnamilainen ravintola Kim
Kaskenkatu 8
https://www.facebook.com/VietnamilainenRavintolaKim/

 

2 vastausta artikkeliin “Kim, vietnamilainen Kaskenahteessa”

  1. Gastronomi

    Olen ollut vakituinen asiakas jo pitkään. Tämä pariskunta tekee hyvää ruokaa tuoreista aineksista hyvällä sydämellä. Listalla ruuat ovat puoliksi vietnamilaisia ja puoliksi thaimaalaisia. Kehoitan maistamaan listan erinomaisia vietnamilaisia annoksia ja toivon että ravintola tuo listalle vielä lisää näitä vietnamilaisia annoksia.


Kommentoi

TS Hyvinvointi

TS Koti

TS Saaristo