Turun Grillikunkut

MAINOSBLOGI | Turun Grillikunkut

Turun Grillikunkut osa 4 – Black angus ja marjafondue

Tällä kertaa Turun Grillikunkut ottavat käsittelyynsä hieman harvinaisemman lihan osan, nimittäin härän niskan.

Black angus on hieno lihakarjarotu, ja jaksossa kerrotaan miten tästä jalosta raaka-aineesta saadaan muutamalla niksillä todella mureat ja muhkeat äijäpihvit! Lisäksi paneudutaan pallogrillauksen saloihin.
Jälkiruoaksi tehdään grillissä marjafondue. Sami Aalto ja Tero Troberg K-Rauta Kuninkojasta sekä Jukka Itkonen ja Kirsi Laaksonen Citymarket Länsikeskuksesta ovat taas vauhdissa!

 Black angus äijäpihvit:

Black_Angus

Black angus härän niskapihvejä
appelsiinimehua
suolaa ja pippuria
öljyä

Weber Master Touch GBS hiiligrilli
piippusytytin
sytystyskuutiot
kookospähkinäbrikettejä
GBS-system paahtoritilä
Weber paistospray
Weber paistolämpömittari

1. Marinoi pihvit yön yli appelsiinimehussa.
2. Mausta huoneenlämpöiset pihvit suolalla ja pippurilla. Sivele kevyesti öljyllä.
3. Anna hiiligrillin kuumeta kunnolla. Paista grillin kuumimmassa kohdassa parin minuutin ajan per puoli. Muista sulkea kansi välillä. Halutessasi voit käyttää myös paistomittaria, 58 astetta on medium!

 Marjafondue:

Marjafondue

valkosuklaata
tuoreita marjoja
hunajaa
rakuunaa

Weber Style Kanateline

1. Aseta marjat ja rakuunanoksa kanatelineeseen ja murennettu valkosuklaa sen keskiosaan erilleen marjoista.
2. Lisää marjojen joukkoon hunajaa.
3. Laita komeus grilliin, epäsuoralle lämmölle. Pari minuuttia riittää, kun suklaa on sulanut on jälkiruoka valmis! Dippaa marjoja sulaneeseen valkosuklaaseen ja nauti.

Lisätietoja raaka-aineista Citymarket Länsikeskuksesta sekä grilleistä ja grillaustarvikkeista K-Rauta Kuninkojasta.

www.k-citymarket.fi/kaupat/turku-lansikeskus/

www.k-rauta.fi/kuninkoja

 

Kommentoi