Turun Grillikunkut

MAINOSBLOGI | Turun Grillikunkut

Turun Grillikunkut osa 3 – Sisäfilee ja suklaakakku

Naudan murea sisäfile ei paljon selittelyjä kaipaa, mutta kuumaa grilliä kylläkin!

Tällä kertaa Turun Grillikunkut Sami Aalto ja Tero Troberg K-Rauta Kuninkojasta sekä Jukka Itkonen ja Kirsi Laaksonen Citymarket Länsikeskuksesta ottavat käsittelyynsä lihojen majesteetin niin pihveinä kuin kokonaisenakin!
Jälkiruoaksi valmistuu tuttu klassikko suklaakakku, mutta vähemmän klassisella tavalla, eli grillissä valmistettuna!

Naudan sisäfileepihvit:

Sisafilepihvit
naudan sisäfileetä
suolaa ja pippuria
öljyä

Weber Summit kaasugrilli

1. Leikkaa sisäfileestä parin sentin paksuisia pihvejä.
2. Mausta huoneenlämpöiset pihvit suolalla ja pippurilla. Sivele kevyesti öljyllä.
3. Paista grillin kuumimmassa kohdassa noin minuutin ajan, sitten pyöräytä pihvejä 45 astetta ja jatka grillaamista. Näin saat kauniin ristikkokuvion pihvin pintaan. Toista käsittely toisellekin puolelle. Muista sulkea kansi välillä.
4. Mikäli haluat pihvisi mediumina ota ne pois grilliltä hieman sitä raaempana. Pihvit saavat tekeytyä folion alla vielä hetken ja samalla ne kypsyvät vielä hieman!

Naudan kokonainen sisäfilee:

Sisäfile

Weber Master Touch hiiligrilli

1. Hiero fileen pintaan suolaa ja pippuria. Sivele öljyllä.
2. Aseta pallogrillin hiiliastian keskelle foliovuoka ja hiiliä sen molemmin puolin. Näin hiilloksen valmistuttua keskelle jää epäsuoran lämmön alue, jossa liha ei pala pitemmänkään kypsennyksen aikana.
3. Grillaa filee nopeasti kaikilta puoliltaan ensin suorassa (siis kuumemmassa) lämmössä.
4. Aseta epäsuoran lämmön alueelle ja sulje kansi. Voit seurata kypsymistä paistomittarilla. Kun lihan sisälämpötila on noin 58 astetta, on se valmis medium!

Royal rakuunamajoneesi:
rakuunaa
grillattua sitruunaa
majoneesia
suolaa ja pippuria

1. Halkaise sitruuna ja aseta puolikkaat leikkauspinta alaspäin grillille. Älä kärvennä, mutta anna rohkeasti tummua.
2. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Purista grillatun sitruunan mehu joukkoon.

Aurajuustoherkkusienet:
isoja herkkusieniä
aurajuustoa
pekonia

1. Täytä herkkusienet aurajuustolla.
2. Kiedo herkkusienien ympärille pekonia.
3. Grillaa epäsuoralla lämmöllä rauhallisesti niin, että juusto ehtii sulaa vielä kun pekoni on mukavan rapeaa!

Suklaakakku:

Suklaakakku_

100 g voita
100 g sokeria
100 g fariini tai muscovadosokeria
3 rkl vaniljasokeria
3 kananmunaa
100 g vehnäjauhoja
25-30 g tummaa kaakaota
½ tl leivinjauhetta
100 g tummaa suklaata rouheena
(75g pähkinärouhetta)
voita (voiteluun)
Weber Style kanateline

1. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit.
2. Lisää munat yksitellen voi-sokeri vaahtoon vatkaten.
3. Lisää jauho-, kaakao- ja leivinjauheseos varovasti sekoittaen.
4. Sekoita lopuksi varovasti joukkoon rouhittu suklaa (ja halutessasi pähkinärouhetta).
5. Laita seos kanatelineeseen. Valmistele grilli epäsuoralle lämmölle.
6. Aseta kanateline käännetyn folioastian päälle ja sulje kansi.
7. Grillin lämpötilan tulee olla 190 astetta, aikaa tarvitset noin  25 (mutakakku) -30 minuuttia.

Koristele vaikka marjoilla ja tarjoa jäätelön kanssa.

Lisää tietoja raaka-aineista Citymarket Länsikeskuksesta sekä ja grilleistä ja grillaustarvikkeista K-Rauta Kuninkojasta.

www.k-citymarket.fi/kaupat/turku-lansikeskus/
www.k-rauta.fi/kuninkoja

 

Kommentoi