Turun Grillikunkut

MAINOSBLOGI | Turun Grillikunkut

Turun Grillikunkut kausi 2 osa 4 -Grillijuhlat juhannuksena

Vuosisadan juhannushäät! Liha ja grilli kuuluvat yksinkertaisesti yhteen. Tämä pari on kaunis kuin mikä, ja vielä parempaa on, että pareja on monta. Turun Grillikunkut saattavat yhteen mm. ribsit ja smokerin eli savustimen, on hevosen sisäfilettä ja pallogrilliä kuin myös aivan uudenlainen pariskunta porsaan kylkisiivut ja sen teline. Vaikka päivä on vuoden pisin, ei näissä kekkereissä kerkiä nälkä yllättämään.

 

Ribsit

Savustetut ribsit
porsaan kylkeä
oliiviöljyä
grillimaustetta
savustuspalat (tässä tapauksessa Weber-kirsikka)

Esivalmistelut: 20 min
Valmistus: 3 1/2 tuntia
Grillausmenetelmä: savustus
Grillin lämpötila: 110 astetta

Mausta porsaan kyljet edellisenä iltana oliiviöljyllä ja grillimausteella. Voit vielä lisätä hieman maustetta juuri ennen itse savustusta.
Valmistele savustusgrilli sytytystä varten: Kaada brikettirengas
puolilleen sytyttämättömiä brikettejä. Sytytä piippusytyttimessä 15-20
brikettiä, ja kun ne ovat valmiit, kaada ne renkaassa olevien brikettien päälle.
Lisää savustuspalat, haluamaasi puulaatua,  kokoa grilli ja täytä vesiastia kiehuvalla vedellä.
Laita kyljet grilliritilälle tai aseta ne grillikylkitelineeseen, jossa ne
savustuvat tasaisesti. Sulje kansi. Vesi pitää savustimen lämpötilan tasaisena noin 110:ssä asteessa. Lisäksi voit säätää lämpöä ilmanottoaukkojen avulla.
Anna kylkien kypsyä noin 3 ja puoli tuntia. Kurkista grilliin pari kolme kertaa ja sivele lihaa omenamehulla. Kun liha alkaa vetäytyä luiden päällä, liha on kypsää ja mureaa. Voit tarkistaa mureuden vetämällä luita kevyesti toisistaan.

Kanat

Kana vartaassa
kokonainen kana
oliiviöljyä
limemehua
ketsuppia
soijaa
Pirkka viispippuri

Esivalmistelut: 20 min
Valmistus: 60 min
Grillausmenetelmä: epäsuora
Grillin lämpötila: 200 astetta

Anna kanan marinoitua öljy-soija-mausteseoksessa yön yli. Pujota se grillivartaaseen.
Valmistele grilli epäsuoraa lämpöä varten. Nosta vartaaseen kiinnitetty kana grilliin ja käynnistä vartaan moottori. Anna ensin hieman väriä infrapolttimella, sammuta se tovin kuluttua ja anna sitten pyöriä noin tunnin ajan kannen alla. Grillaa kannen alla puolen tunnin ajan.
Kun lihan sisälämpötila on 75 astetta, se on valmista.
hevonen

Kokonainen hevosensisäfile
hevosen sisäfile
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

Esivalmistelut 20 min
Valmistus 60 min.
Grillausmenetelmä suora ja epäsuora
Grillin lämpötila 180 astetta

Valmistele grilli suoraa korkeaa lämpöä varten. Laita filee ritilälle ja ruskista sitä noin 2 minuutta yhteensä neljältä puolelta.
Valmistele grilli epäsuoraa keskilämpöä varten ja grillaa fileetä 170–180 asteessa, kunnes lihan sisälämpötila on 54 astetta. Ota liha grillistä, kääri se folioon ja anna sen levätä. Liha kypsyy vielä folion sisässä, ja on täysin valmis medium kun sisälämpötila on noin 56 astetta.

Kylkisiivut

Porsaan kylkisiivut grillistä
noin sentin paksuisia porsaan kylkisiivuja
suolaa ja pippuria

Esivalmistelut 15 min
Valmistus 35 min
Grillausmenetelmä suora
Grillin lämpötila 220 astetta

Mausta kylkisiivut molemmin puolin suolalla ja pippurilla ja aseta ne pystyyn pidikkeen uriin. Aseta pidike alustalleen. Valmistele grilli suoraa korkeaa lämpöä varten. Aseta kylkisiivupidike grilliin. Grillaa kylkisiivut rapeiksi, noin 35 minuutin ajan.

entrecote

Pihvikarjan entrecote
entrecote pihvit
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

Esivalmistelut 5 min
Valmistus 15 min
Grillausmenetelmä suora/epäsuora
Grillin lämpötila 200 astetta

Valmistele grilli suoraa korkeaa lämpöä varten. Laita pihvit ritilälle ja anna lyhyesti väriä molemmille puolille. Valmistele grilli epäsuoraa keskilämpöä varten ja grillaa pihvejä kunnes lihan sisälämpötila on 56 astetta.

Rakuunamajoneesi
majoneesia
sitruunaa
tuoretta rakuunaa

Leikkaa sitruuna kahteen osaan ja anna leikkauspinnoille väriä grillin ritilällä. Purista grillattujen sitruunanpuolikkaiden mehu majoneesiin, lisää kourallinen tuoretta rakuunaa ja sekoita. Oiva lisä grillatulle lihalle on siinä.
DSC00458
Muurinpohjaletut
8 kananmunaa
20 g sokeria
125 g vehnäjauhoa
200 g voita
7½ dl täysmaitoa
Esivalmistelut 35 min
Valmistus 15 min
Grillausmenetelmä suora
Grillin lämpötila 150 astetta
Vispaa kananmunat ja sokeri huolella yhteen kulhossa. Sihtaa joukkoon jauhot jatkaen samalla vispaamista. Sulata voita kunnes se alkaa kuplia, ja kaada se taikinaan. Lisää maito ja vispaa voimakkaasti, ettei sekaan jää jauhokokkareita. Nosta taikina jääkaappiin lepäämään 30 minuutiksi.
Valmistele grilli suoraa lämpöä varten.
Nosta pannu ritilälle, sulje grillin kansi ja anna pannun kuumentua. Laita pannuun ensimmäistä lettua varten hieman rasvaa, sen jälkeen taikinaan lisätyn rasvan pitäisi riittää. Kaada pannuun vain vähän taikinaa kerralla. Käännä ohukainen vasta, kun se pinta on hieman ruskistunut, ja anna myös toisen puolen saada väriä.

 

Jaksossa käytettävät grillit ja grillaustarvikkeet
Weber Smokey Mountain Cooker
Weber Summit kaasugrilli
Weber Performer brikettigrilli
Weber Piippusytytin

Weber Sytytyspalat
Weber Savustuspalat
Weber Digitaalinen lämpömittari
Weber Grillikylkiteline
Weber Varras
Weber Kylkisiivuteline
Weber Ohukaispannu

Lisää tietoja raaka-aineista Citymarket Länsikeskuksesta sekä ja grilleistä ja grillaustarvikkeista K-Rauta Kuninkojasta.

www.k-citymarket.fi/kaupat/turku-lansikeskus/
www.k-rauta.fi/kuninkoja

Kommentoi