Turun Grillikunkut

MAINOSBLOGI | Turun Grillikunkut

Turun Grillikunkut kausi 2 osa 3 -Grillit piknikillä

 

Grillauksen ei tarvitse olla tiettyyn paikkaan sidottu juttu! Turun Grillikunkut päättivät lähteä luonnon helmaan ja ottaa kukin mukaansa oman pikkugrillinsä. Metsän siimeksessä meren rannalla syntyy neljä erilaista retkiateriaa, ja maailma unholaan jääköön!

Jukka

Jukan HK Bleu kahdella tavalla ja pyttipannu
2 kpl HK:n Sininen lenkki
sipulia
perunaa
2 kananmunaa
mozzarellajuustoraaste
suola, pippuri, öljy

Esivalmistelut: 15 min
Valmistus: 15 min
Grillausmenetelmä: suora
Grillin lämpötila: 180 astetta

Valmistele grilli suoraa keskilämpöä varten.
Kuutioi keitetyt ja kuoritut perunat. Sekoita joukkoon hienonnettu sipuli. Kuutioi myös toinen lenkkimakkaroista. Lisää hieman suolaa ja pippuria. Paista grillin paistolevyllä kunnes makkara ja peruna ruskistuvat hieman, siirrä syrjemmälle ja paista pari kananmunaa kyytipojaksi.
Tee toiseen lenkeistä syvä viilto, ja täytä se mozzarellajuustoraasteella. Paistele makkaraa grillin ritiläpuolella samalla kuin pyttipannu valmistuu!

 

Tero

Teron jauhelihapihvi ja grillijuustoa
jauhelihaa
Pirkka grillijuustoa
tomaatteja
tuoretta timjamia
öljyä, suolaa ja pippuria

Esivalmistelut: 15 min
Valmistus: 15 min
Grillausmenetelmä: suora
Grillin lämpötila: 200 astetta

Valmistele grilli suoraa keskilämpöä varten.
Mausta laadukas jauheliha suolalla ja pippurilla, muuta et tarvitse.
Muotoile hampurilaispihvipuristimella täydellisen säännöllinen pihvi ja aseta se tarpeeksi kuumalle grillille. Hyvä grillaus lämpötila on 200-250 astetta. Kannen alla pihvi valmistuu noin 8 minuutissa, käännä korkeintaan pari kertaa!
Pihvien grillauksen ollessa jo puolessavälissä lisää grillille paksut oliiviöljyllä sivellyt tomaatinsiivut sekä grillijuustoviipaleet. Nätit grillausraidat tarkoittavat niiden olevan valmiit!
Lisää tomaatteihin hieman suolaa ja pippuria, ripaus tuoretta timjamia kruunaa kokonaisuuden.

 

Kirsi

Kirsin portobellot persiljapestolla ja vuohenjuustolla
4-6 portobellosientä
1 vuohenjuustorulla
ilmakuivattua kinkkua
persiljapesto:
1 1/2 dl oliiviöljyä
ruukku lehtipersiljaa
25g raastettua parmesaania
1/2 valkosipulinkynsi
30g hasselpähkinöitä

Esivalmistelut 20 min.
Valmistus 15 min.
Grillausmenetelmä suora
Grillin lämpötila 180 astetta
Valmistele grilli suoraa keskilämpöä varten.
Sekoita persilja, oliiiviölj, hasselpähkinät, parmesaani ja valkosipuli löyhäksi pestoksi. Puhdista sienet ja sivele ne kauttaaltaan pestolla. Aseta sinet grillille pohja ylöspäin. Laita kaksi vuohenjuustosiivua jokaisen sienen päälle.
Grillaa sieniä noin 12-15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut. Koristele ilmakuivatulla kinkulla.

 

Sami

Samin lihavartaat ja grilliperunat
naudan sisäfilettä
porsaan sisäfilettä
paprikaa (pari eri väriä)
öljyä, suolaa ja pippuria

Esivalmistelut 15 min
Valmistus 10-12 min
Grillausmenetelmä suora
Grillin lämpötila 200 astetta

Voit halutessasi maustaa vartaat jo ennen retkelle lähtöä. Öljyä, suolaa ja pippuria, ripaus sitruunaa riittää. Pujota ainekset kaksoiskärkisiin grillivartaisiin. Ne helpottavat kääntämistä kummasti! Aseta grillille vasta kun se on riittävän kuuma, ja muista, että läpikypsäksi valmistettava possu tarvitsee hieman pidemmän ajan.
Perunoihin varma vinkki on perunanaula. Perunoihin työnnettävä metallitikku johtaa lämpöä sen sisälle, ja edesauttaa näin kypsymistä. Keskikokoiset perunat kypsentyvät kätevästi lihan ohessa.

Jaksossa käytettävät grillit ja grillaustarvikkeet
Weber Q kaasugrilli
Weber Grillivartaat kaksoiskärjellä
Weber Perunapidikkeet (naulat)
Weber Hampurilaispihvipuristin
Weber Non Stick grillisumute

Lisää tietoja raaka-aineista Citymarket Länsikeskuksesta sekä ja grilleistä ja grillaustarvikkeista K-Rauta Kuninkojasta.

www.k-citymarket.fi/kaupat/turku-lansikeskus/
www.k-rauta.fi/kuninkoja

Yksi vastaus artikkeliin “Turun Grillikunkut kausi 2 osa 3 -Grillit piknikillä”

  1. maire holmroos

    Herkullisen näköisiä annoksia.Pikku-grilli näyttää tosiaankin tehokkaalta ja varmaan helppo kuljettaa mukana.


Kommentoi