Turun Grillikunkut

MAINOSBLOGI | Turun Grillikunkut

Turun Grillikunkut kausi 2 osa 1 -Pizza Italia!

Uuden kauden avausjaksossa Turun Grillikunkut valmistavat jokainen oman suosikkipizzansa. Eroavatko rauta- ja ruokakauppiaan luomukset toisistaan? -Pizzan tekemisessä on parasta, kun täytteeksi voi laittaa oman maun mukaan ihan mitä vaan, toteaa Citymarket Länsikeskuksen lihamestari Kirsi Laaksonen.

Inspiroidu Turun Grillikunkkujen suosikkimauista ja kekseliäistä raaka-aineista sekä katso mitä hyödyllisiä tarvikkeita pizzan paistamiseen grillissä K-Rauta Kuninkojan kauppias Sami Aallolla ja grilliguru Tero Trobergillä on mukanaan. Lisäksi Citymarket Länsikeskuksen kauppias Jukka Itkonen antaa takuuvarman laihdutusvinkin kärsivällisille! Hauskoja grillaushetkiä Turun Grillikunkkujen parissa!

 

Kirsin simppeli pizzakastike:
tuoretta basilikaa
tomaattimurskaa
tomaattipyrettä
suolaa
pippuria

Tee kastike jo edellisenä päivänä. Näin maut pääsevät kunnolla tekeytymään!

 

Pizzataikina:
2,5 dl haaleaa vettä
5 g hiivaa
1 tl sokeria
0,5 dl oliiviöljyä
110 g durumjauhoja
310 g vehnäjauhoja
5 g suolaa

1. Liuota hiiva haaleaan veteen ja lisää sokeri, oliiviöljy ja jauhot vähän kerrallaan (sekoita ensin jauhot keskenään). Vaivaa taikina huolellisesti ja lisää suola. Jaa taikina neljään osaan ja pyörittele palloiksi. Nosta taikinat leivinpellille ja peitä muovikelmulla. Anna taikinan kohota jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.
2. Kun taikinapallot ovat nousseet, anna niiden levätä jauhotetulla leivinpöydällä huoneenlämmössä noin 10 minuuttia. Kauli ne sen jälkeen levyiksi. Ripottele leivinpellille durumjauhoja ja aseta päälle pizzapohja.

 

DSC00483

Kirsin pizzan täytteet:
vuohenjuusto
pinjansiemenet
kirsikkatomaatti
viikunahillo
pizzajuusto

Huom! Lisää viikunahillo vasta lopuksi valmiin pizzan päälle!

 

IMG_6151

Jukan pizzan täytteet:
HK:n sininen kuutioina
paistettu jauheliha
Pirkka Grana Padano juustolastut
fetakuutiot
pizzajuustoraaste

 

DSC00479

Samin pizzan täytteet:
Aurajuusto
katkarapu
jokirapu
jalopeno
kirsikkatomaatti
luomusitruuna viipaleina
pizzajuusto

 

DSC00477

Teron pizzan täytteet:
ilmakuivattu kinkku
kinkkusuikale
mozzarellapallerot
punasipuli
jauheliha
pizzajuusto

 

Grillin käyttö:
Valmisteluaika: 20 minuuttia
Grillausaika: 8-12 minuuttia

1. Brikettigrilli: Valmistele grilli kiertomenetelmää varten kokonaan täytetyllä piippusytyttimellä sytytetyillä briketeillä. Anna pizzakiven lämmetä noin viisi minuuttia. Aseta leivinpelti pizzoineen grilliin ja paista pizzaa, kunnes pinta rapeutuu hieman – noin 8–12 minuuttia. Pizzauunia käytettäessä aseta briketit suoralle lämmölle. Pizzauunissa paistoaika on lyhyempi n. 5-8 minuuttia.
2. Kaasugrilli: Aseta pizzakivi grilliin ja sytytä kaasu. Weber Q -grillissä on käytettävä korkeaa lämpöä ja kaasugrillissä suoraa lämpöä. Anna kiven lämmetä. Aseta leivinpelti pizzoineen grilliin ja paista pizzaa, kunnes pinta rapeutuu hieman – noin 10 minuuttia.

 

DSC00494

Savustettu Brie-juusto:
1 Brie-juusto
100 g karhunvatukoita
2 rkl sokeria
koristeluun syötäviä kukkia

1. Valmistele grilli. Laita kirsikkalastuja grillin savustuslaatikkoon, sulje kansi ja kuumenna 180 asteiseksi.
2. Aseta juusto kuumuuden kestävässä astiassa ritilälle epäsuoraan lämpöön.
3. Savusta juustoa noin 10 minuuttia, kunnes se on sisältä pehmeää. Koristele sokeroiduilla karhunvatukoilla sekä kukilla ja tarjoile heti!

 

Jaksossa käytetyt grillaustarvikkeet:
Weber tuotteet:
Performer 57cm pallogrilli
Pizzauuni 57 cm

Briketit
Piippusytytin
Pizza/Leipomiskivi
Leivinpelti

Pizzalasta
Pizzaleikkuri
sekä jälkiruoassa:
Vihannespannu
Weber kaasugrilli ja savustuslaatikko

Weber savustuslastut -kirsikka

 

Lisää tietoja raaka-aineista Citymarket Länsikeskuksesta sekä ja grilleistä ja grillaustarvikkeista K-Rauta Kuninkojasta.

www.k-citymarket.fi/kaupat/turku-lansikeskus/
www.k-rauta.fi/kuninkoja

Kommentoi