Turun Grillikunkut

MAINOSBLOGI | Turun Grillikunkut

KANAA!

Nyt laitetaan kanaa niin kokonaisena kuin osissa. Näe myös mitä oluella on tekemistä grillauksen kanssa (paitsi se itsestäänselvä)!

Chicken Lollipop eli kanatikkarit

Leikkaa luuta kiertäen kanan koipinuijien luu-päästä muutama sentti nahkaa ja rustoa pois. Helpoiten rusto irtoaa luun päästä peukalolla luunmyötäisesti taittaen. Hiero RUB-maustetta niin nahan alle kuin päällekin. Kypsennä grillissä epäsuoralla lämmöllä noin 125 asteessa puolentoista tunnin ajan. Viimeistele valelemalla BBQ-kastikkeella. Lisäkkeeksi sopii vaikka riisipeti.

Kana vartaassa ja telineessä

Mausta kana hieromalla RUB-maustetta niin pinnalle kuin sisällekin. Aseta kana vartaaseen tai kanatelineeseen. Kanatelineen keskelle voit kaataa tilkan olutta, se pitää kanan mehevänä kypsennyksen ajan. Valmistele grilli epäsuoraa lämpöä varten, noin 180 °C. Aseta kanateline grilliritilän keskelle tai käynnistä varras, sulje grillin kansi ja anna kanan kypsyä noin tunti. Tarkasta kanan sisälämpötila – sen on oltava 75 °C, jotta kana on läpikypsä. Anna kanan levätä 15 minuuttia, ennen kuin leikkaat sen ja asetat tarjolle. Kanatelineessä voit kypsentää samalla vihannekset, vaikka kukkakaalia ja parsaa.

Minuuttipihvit

Mausta ohuet minuuttipihvit suolalla ja pippurilla sekä oliiviöljyllä. Paista suoralla lämmöllä molemmin puolin ja nauti!

Nuudeliwokki

Valmistele grilli suoraa keskilämpöä varten. Aseta wokpannu GBS®-ritilälle ja anna sen kuumeta 5 minuuttia. Kaada öljy pannuun ja lisää tuoreet vihannekset. Lisää soijaa. Paista vihanneksia, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää tuoretta korianteria ja keitetyt vehnänuudelit, sekoita.

Jaksossa Länsikeskuksen Citymarketin herkullisten raaka-aineiden lisäksi käytössä seuraavat grillit ja grillausvarusteet:

Weber Master Touch Hiiligrilli
Weber Genesis XL kaasugrilli
Weber Piippusytytin
Weber Pikalämpömittari
Weber Original BBQ System Kanateline
Weber Original BBQ System Pata
Weber Pinsetit

lisätietoja grilleistä ja grillaustarvikkeista sekä raaka-aineista:

http://www.k-citymarket.fi/kaupat/turku-lansikeskus/
http://www.k-rauta.fi/kuninkoja

Turun Grillikunkut 2017, jakso 5: KANAA!

Kommentoi