Turun Grillikunkut

MAINOSBLOGI | Turun Grillikunkut

Burgeri kolmella tavalla

Tällä kertaa Grillikunkut näyttävät miten syntyy liha-, kasvis- ja kalaburgeri. Grilleinä niin hiili-, kaasu- kuin sähkögrillikin! Näe myös miten tehdään helposti omat hampurilaissämpylät ja mitä kivoja apuvälineitä hampurilaiskokkaukseen löytyy!

Hampurilaissämpylät:
1/2 l vettä
1 pussi kuivahiivaa
3 dl kaurahiutaleita
2 rkl hunajaa
1 tl suolaa
9-11 dl hiivaleipäjauhoja
1/1 dl rypsiöljyä

Liuota hiiva veteen. Lisää muut ainekset ja lopuksi jauhoja sellainen määrä että taikina tuntuu sopivalta. Vaivaa taikina sileäksi. Peitä ja anna nousta 30 minuuttia. Pyörittele taikinasta reilut sämpylät ja paista leivinpellillä leivontakiven päällä grillissä 180 asteessa parikymmentä minuuttia!

Naudanlihaan riittää mausteeksi pelkkä suola ja pippuri. Videossa näytetään miten kätevä on pihvipuristin tähän tarkoitukseen. Pihveistä tulee kauniita ja ennenkaikkea tasalaatuisia ja kokoisia, jolloin pihvit kypsyvät samanaikaisesti yhtä kypsiksi. Loppuvaiheessä pihvin päälle asetetaan cheddarjuustoviipale joka sulaessaan viimeistelee hyvän pihvin. Halutessasi voit jättää naudanlihapihvin aavistuksen punaiseksi!

Vegeburgeriin löytyy Länsikeskuksen Citymarketista useitakin valmiita pihvivaihtoehtoja. Jaksossa tehdään hampurilainen niin mustapapu- kuin kasvispihvistäkin. Cheddarin asemasta käytetään kasvisperäistä juustoa.

Kalaburgerin kala on lohta. Ruodottomasta lohesta leikataan ohuita siivuja ja ne valmistetaan Weber savustuslaudan päällä grilliissä. Vedessä tunnin verran liotettu seetripuulauta antaa hienon savuaromin sitruunapippurilla maustetulle lohelle!

Sämpylän väliin voi jokainen sitten lisätä haluamansa mausteet, tomaatti, sipuli ja salaatti sopivat nekin kesään!

Lisukkeeksi tehdään kätevästi varraskorissa ranskalaiset. Leikkaa ranskalaiset niin, että ne jäävät ainakin sentin paksuisiksi. Näin ne eivät kuivu. Lisää vähän öljyä perunoille ja aseta varraskoriin. Anna pyöriä noin 200 asteisessa grillissä melkein tunnin ajan ja mausta lopuksi suolalla!

Jaksossa käytetään Weber pallo-, sähkö- ja kaasugrillin lisäksi seuraavia lisävarusteita:

Weber Leivontapelti
Weber Leivontakivi
Weber Pihvipuristin
Weber Seetripuu savustuslauta
Weber Original grillivarras
Weber Grillivarraskori

Lisätietoja grilleistä ja grillaustarvikkeista sekä raaka-aineista:

http://www.k-citymarket.fi/kaupat/turku-lansikeskus/

http://www.k-rauta.fi/kuninkoja

 

Turun Grillikunkut 2017, jakso 2: Burgeri kolmella tavalla

Kommentoi