Turun Grillikunkut

MAINOSBLOGI | Turun Grillikunkut

BBQ Juhannus

Juhannuksena on aikaa rentoutua ja niinpä ruoanlaittokin saa nyt kestää! Katso miten Turun Grillikunkut tekevät todellista slowfoodia grillin armoitetulla sisarella eli Weberin Smokey Mountain savustimella. Sen kahdessa kerroksessa syntyvät niin ylikypsä kassler kuin herkulliset ribsit. Lisäksi tehdään nopeat sian kylkisiivut sekä jälkiruoaksi grillatut hedelmät. Näe myös miten focaccia-leipä tehdään grillissä ja mitä tekemistä älypuhelimella on grillauksen kanssa!

 

Ylikypsä kassler

Kokonainen kassler

Rub mausteseos

Suolalientä tai omenamehua tai lihalientä tai kaikkia edellisiä

Whisky BBQ kastiketta glaseeraukseen

 

Käytä suolausruiskua edellisenä iltana lihan suolaukseen. Suolaliemen lisäksi voit käyttää myös lihalientä tai omenamehua. Ennen savustusta hiero pintaan vielä rub mausteseosta.

Valmistele savustin briketein ja savustuspaloin.Venttiilien avulla voit säätää lämpötilaa. Hyvä lämpötila on noin 120 astetta. Anna lihan olla savustimessa noin 4-5 tuntia, tai kunnes sisälämpötila on noin 91 astetta. Langallinen tai langaton sisälämpötilamittari tosi hyvä apu. Viimeistele Whisky BBQ kastikkeella ja nauti vaikka focaccian välissä!

 

Ribsit savustimesta

Maustamattomia ribsejä

Rub mausteseos

 

Irrota kalvo kylkien takaa. Pieni alku veitsellä ja sitten tiukka ote talouspaperin kanssa ja reipas liike! Hiero mausteseosta ribsien pintaan. Aseta ribsit niitä varten tehttyyn telineeseen savustimen ylähyllylle ja anna kypsyä noin neljän tunnin ajan. Lopuksi ota ribsit pois, valele omenamehulla tai coca-colalla haluetessasi, kääri folio tiukalle ja aseta takaisin savustimeen muhimaan vielä hetkeksi. Lopuksi voit glaseerata ribsit BBQ kastikkeella.

 

Kylkisiivut grillistä

Mausta HK:n rustottomat ja nahattomat kylkisiivut rub mausteella ja grillaa rohkeasti suoralla lämmöllä kunnes saavat rapean pinnan!

 

Focaccia grillistä

15 g hiivaa

1 tl sokeria

10 g suolaa

0,75 dl oliiviöljyä

2,25 dl vettä

150 g durumjauhoja

225 g vehnäjauhoja

Päälle:

Merisuolaa

Tuoretta timjamia

 

Liuota hiiva veteen. Lisää sokeria, suolaa, oliiviöljyä ja molempia jauholaatuja, vähän kerrallaan.

Alusta taikinaa kunnolla. Lisää vähitellen loput jauhot, kunnes taikina irtoaa kulhosta. Taikinasta ei saisi tulla kuivaa.

Voitele kanateline perusteellisesti oliiviöljyllä ja kaada sen jälkeen taikina telineeseen. Älä painele taikinaa telineen reunoille.

Käännä taikinaa siten, että se peittyy öljyyn molemmin puolin. Anna taikinan kohta lämpimässä kaksinkertaiseksi. Ripottele päälle suolaa ja tuoretta timjamia.

Anna leivän kohota vielä 15 minuuttia ennen kuin kypsennät sen.

Valmistele grilli epäsuoraa lämpöä varten, noin 250 °C.

Laita Weber pata sen paikalle, sivele pintoihin öljyä, aseta taikina siihen , sulje grillin kansi ja anna grillin kuumentua noin 200-asteiseksi. Paista leipää noin 25–30 minuuttia.

 

Grillatut hedelmät suklaalla

1 päärynä

1 omena

1 banaani

1 kiivi

½ terttua punaisia tai valkoisia viinirypäleitä

100 g saksanpähkinöitä

1 rkl akasiahunajaa

Vaahtokarkkeja

 

Suklaakastike:

50 g tummaa suklaata

Pese hedelmät. Kuutioi päärynä, omena ja banaani ja nosta ne kanatelineen pohjalle. Kuori kiivihedelmä, viipaloi se ja sekoita muiden hedelmien joukkoon. Puolita viinirypäleet, poista mahdolliset siemenet ja levitä puolikkaat hedelmien päälle.

Sirottele päälle karkeaksi rouhitut pähkinät ja kaada

viimeiseksi akasiahunaja.

Viipaloi vaahtokarkit ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne hedelmien päälle.

Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi.

Valmistele grilli epäsuoraa lämpöä varten, noin 150 °C.

Aseta kanateline grilliritilän keskelle ja sulje grillin kansi. Grillaa hedelmiä noin 10 minuutin ajan.

Kaada rouhittu suklaa telineen syvennykseen ja anna suklaan sulaa.

 

Jaksossa Länsikeskuksen Citymarketin herkullisten raaka-aineiden lisäksi käytössä seuraavat grillit ja grillausvarusteet:

  • Weber Smokey Mountain Savustin
  • Weber Genesis XL kaasugrilli
  • Weber Piippusytytin
  • Weber Savustuspalat
  • Weber iGrill
  • Weber Original Grillikylkiteline
  • Weber Original BBQ System Pata
  • Suolausruisku
  • Weber Style Kanateline

 

Lisätietoja grilleistä ja grillaustarvikkeista sekä raaka-aineista:

http://www.k-citymarket.fi/kaupat/turku-lansikeskus/

http://www.k-rauta.fi/kuninkoja

 

Turun Grillikunkut 2017, jakso 4: BBQ Juhannus

Kommentoi