Tois pual puutarha

BLOGIT | Tois pual puutarha

Täytetyt kurpitsat

Joulukuussa olisi kai sopivampaa vaihtaa kurpitsat kurpitsan mallisiin piparkakkuihin. Kurpitsoja on kuitenkin säilössä talven varalle useampi kymmenen ja ne odottavat jonossa keittiön puolelle pääsyä. Tämän lisäksi tämä resepti on mielestäni parasta fiilisruokaa kylminä päivinä ja antaa kivasti energiaa jouluostoksille ja joulukuusen kantoon.

Tässä reseptissä käytän ”Hooligan” nimistä lajiketta, mutta mikä tahansa syötäväksi soveltuva minikurpitsa sopii reseptiin hyvin. Huligaani -lajike tuli aikoinaan valittua kasvatettavaksi pelkästään huvittavan nimensä takia. ”Mitäs teillä siellä puutarhalla sitten kasvaa? No niitä huuligaaneja”. Ei nimi kurpitsaa pahenna. Hyvä valinta tuli tehtyä, sillä kurpitsojen kiinteä hedelmäliha on makeaa ja pähkinäistä. Täyttämisen lisäksi nämä kurpitsat käyvät muodoltaan hyvin soppakulhoista. Tuleepahan vähemmän tiskiä, heh!

Täytetyt kurpitsat on sopiva resepti joulukuun kiireisiin, sillä se valmistuu oikeastaan itsestään sienien ja purjojen kuullotuksen jälkeen ja tuloksena on kermaisen pehmeä muhennos. Reseptissä ei ole annettu ainesosien määriä ja kannattaakin mennä kurpitsojen koon, mutta myös omien mieltymysten mukaisesti. Omasta kurpitsastani löytyykin aina mukavasti sinihomejuustoa. Täytteeseen voi myös lisätä, mitä itse haluaa: mukavaa variaatiota tulee vaihtamalla purjo lehtikaaliin ja chorizoa lisäämällä saa lihaisamman version.

Terkuin
Saara

Täytetyt kurpitsat

1 syötävä minikurpitsa jokaista ruokailijaa kohden
purjoa
sieniä
suolaa ja pippuria
kermaa
sinihomejuustoa

Pese kurpitsat ja kuivaa ne huolella. Leikkaa kurpitsoista ”hattu” irti ja poista siemenet. Laita kurpitsat uunin kestävään astiaan. Pilko sienet ja purjot pieniksi siivuiksi ja kuullota niitä pannulla noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet. Mausta suolalla ja pippurilla. Jaa seos kurpitsoihin. Kaada päälle loraus kermaa ja murenna päälle sinihomejuustoa. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia ilman hattua ja toiset 20 minuuttia hattu paikallaan. Tarkista, että kurpitsan liha on pehmeäksi kypsynyttä ja tarjoile.

Tulosta resepti

Kommentoi