Tois pual puutarha

BLOGIT | Tois pual puutarha

Raikas perunasalaatti

Perunan kasvattaminen on helppoa kuin heinänteko, mutta onkohan mikään muun kasviksen kasvattaminen yhtä ilahduttavaa. Sitä vain tuntee itsensä voittajaksi, kun puutarhalta lähtee kotiin mukanaan kori tuoreita, multaisia varhaisperunoita.

Uudet perunat ovat mielestäni parhaimmillaan keitettynä. Päälle vielä vähän tilliä tai minttua, kuten täällä Englannissa on tapana, niin yhdistelmä on lyömätön. Puolisolleni perunat eivät aina maistu ihan näin paljaaltaan ja toki kesän edetessä on mukava välillä saada vaihtelua, vaikka juuri nyt on vaikea ajatella, että sellainen hetki tulee. Odotan nimittäin malttamattomana sitä hetkeä, kun saan nostaa omaa varhaisperunaa kasvispalstalta ja sitä saa syödä ’navan täydeltä’.

Silloin, kun tarvitaan vaihtelua, makua lisätään paistamalla perunat rapeiksi pienessä määrässä öljyä, johon lisätään valkosipulia, laakerinlehtiä ja rosmariinia tai oreganoa. Ruokaisa perunasalaatti muodostuu näiden perunoiden ympärille, kun lautaselle lisätään halloumijuustoa, vihreitä leikkopapuja, pinaattia ja päälle vähän tuoretta minttua ja sitruunan mehua.

Uusia perunoita, tuoretta pinaattia, vihreitä leikkopapuja ja yrttejä, siinä taitaa aika hyvin olla kesä edustettuna lautasella. Kesään tämä resepti sopii hyvin, sillä se valmistuu nopeasti. Tämä salaatti käy joko pääruuaksi tai lisäkkeeksi vaikka grilliherkkujen kera. Sopivan ja raikkaan kastikkeen salaatin kaveriksi saa aikaan maustamattomasta jogurtista, johon on lisätty sitruunanmehua ja mustapippuria.

Terkuin Saara

P.S. Tämä kirjoitus osallistuu tämän vuoden Neitsytperunafestivaalin NPF- blogikilpailuun. Ensi viikon lopulla järjestettävässä tapahtumasta voit lukea täältä.

Raikas perunasalaatti

neljälle

700 g varhaisperunaa
kaksi tuoretta laakerinlehteä
halutessasi rosmariinia tai oreganoa
6 puristettua valkosipulin kynttä
250 g halloumijuustoa
250 g leikkopapuja
tuoretta pinaattia
tuoretta minttua
öljyä

Keitä pestyt perunat lähes kypsiksi. Lämmitä pieni määrä öljyä paistinpannussa ja lisää puristetut valkosipulin kynnet, laakerinlehdet ja halutessasi rosmariinia tai oreganoa mukaan. Anna yrttien hautua hetki ja lisää pannulle keitetyt perunat. Paista perunat rapeiksi. Leikkaa halloumijuusto paloiksi ja paista pannulla kauniin ruskeaksi. Lisää vähän sitruunamehua juustopalojen päälle paistovaiheessa. Keitä pavut kypsiksi. Pyöräytä pinaatti kevyesti pannun kautta tai halutessasi lisää se salaatin joukkoon raakana. Kokoa kaikki ainesosat yhteen tarjoiluastiaan, ripottele päälle tuoretta minttua ja purista päälle sitruunan mehua.

Tulosta resepti

Kommentoi