Tois pual puutarha

BLOGIT | Tois pual puutarha

Niin hyvää ettei sanotuksi saa: Minikurpitsamunkit

Kurpitsasadon kanssa käy samalla tavalla kuin raparperisadon kypsyessä, joka sesonki tulee etsittyä, kokeiltua ja kehitettyä uusia reseptejä keittiön puolella. Tämän syksyn loistavin löytö oli kurpitsamunkkien resepti the Farmer’s Daughter- blogista. Muokattu versio reseptistä löytyy alla. Munkit kuuluvat olennaisesti vappuun, mutta voisiko kurpitsalla höystetyistä versioista tulla uusi perinne Halloween-juhliin? Munkit nimittäin onnistuivat yli odotusten, eikä niiden syömistä pystynyt lopettamaan.

Munkeissa ei käytetä hiivaa lainkaan ja munkit kypsennetään uunissa rasvassa paistamisen sijaan. Kohotuksen jäädessä välistä munkit valmistuvat nopeasti. Uunissa paistaminen tekee niistä vähän terveellisempiä, mutta pinnasta ei tule yhtä rapsakkaa. Tein munkit minikoossa, jolloin niitä voi popsia useamman kerralla. Eivät nämä mitään terveysmunkkeja kuitenkaan ole, voi ja sokerikuorrute pitävät siitä huolen. Huolimatta periaatteestani olla hankkimatta keittiövälineitä, jotka luultavasti jäävät vain kaappien täytteeksi, ostin munkkeja varten tarkoitetun paistovuoan, jotta munkeista tulisi saman kokoisia ja kauniin pyöreitä. Uskoisin, että vuokaa tulee käytettyä aika ahkerasti, ainakin niin kauan, kuin kurpitsaa riittää.

Terkuin
Saara


Minikurpitsamunkit

noin 48 kpl


275 g kurpitsaa
2 rkl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
1.75 dl ruskeaa sokeria
1.5 tl leivinjauhetta
0.5 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
1.5 tl kanelia
2 kananmunaa
2 rkl huoneenlämpöistä voita
1.25 dl piimää

Kuorrute
50 g voita
1.5 dl sokeria
1.5 dl ruskeaa sokeria
2 tl kanelia

Paloittele kurpitsa ja höyrytä se kypsäksi. Laita kurpitsan palat monitoimikoneeseen maidon kanssa ja surauta pehmeäksi soseeksi. Sekoita jauhot, ruskea sokeri, leivinjauhe, ruokasooda, suola ja kaneli keskenään. Sulata voi ja sekoita sen joukkoon piimä ja kurpitsasose erillisessä kulhossa. Sekoita nestemäinen seos kuivien ainesten joukkoon.

Laita taikina pursotinpussiin ja pursota minikokoisia munkkeja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai voideltuun munkkivuokaan. Paista 180 asteessa noin 10 minuuttia.

Sulata voi. Sekoita sokerit ja kaneli keskenään astiassa, johon munkit on helppo dipata. Dippaa munkit ensin varovasti sulatetussa voissa ja heti perään kääntele munkit sokeriseoksessa. Tarjoile.

Tulosta resepti

Yksi vastaus artikkeliin “Niin hyvää ettei sanotuksi saa: Minikurpitsamunkit”

  1. brysselinkaali

    Ihanaa tata olen odottanut jo vesikielella.Viikonloppuna munkkeillaan jos endin afvaareiltani.

    Brysselinkaali


Kommentoi