Tois pual puutarha

BLOGIT | Tois pual puutarha

Myskikurpitsapatee

Hyvää alkanutta vuotta!

Tammikuun postaukset lähtevät liikkeellä myskikurpitsapateen reseptillä, jonka ehkä jo näitkin jouluaaton lehdessä. Mielestäni tämä on kiva kasvisvaihtoehto lihaisemmalle versiolle, joko alkupalana tai osana noutopöytää, mutta sopii myös leivän päällysteenä muutenkin. Myskikurpitsathan (butternut squash) ovat aika makeita, mutta reseptissä sipuli ja mausteet mukavasti tasapainottavat makua. Resepti voisi toimia myös palsternakalla tai porkkanalla. Pitääkin kokeilla, sillä molempia löytyy vielä talvisäilöstä myskikurpitsoiden lisäksi.

Terkuin
Saara

Myskikurpitsapatee

noin 800g painoinen myskikurpitsa
valkosipulin kynsi
½ tl juustokuminaa
½ tl kanelia
½ jauhettuja korianterin siemeniä
1 sipuli
200 g tuorejuustoa
sitruunamehua
paprikajauhetta
öljyä
suolaa ja pippuria

Leikkaa noin 800g painoinen myskikurpitsa puoliksi, poista siemenet, lorauta öljyä ja ripottele suolaa sekä pippuria puolikkaiden päälle. Paista kurpitsoja uunissa noin 40 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Anna puolikkaiden jäähtyä. Kuumenna pieni loraus öljyä pannulla. Lisää puristettu valkosipulin kynsi ja ½ tl seuraavia mausteita: juustokuminaa, kanelia ja jauhettuja korianterin siemeniä. Varo etteivät mausteet pala. Muutaman minuutin jälkeen lisää yksi pieni hienonnettu sipuli. Kun sipulit ovat pehmenneet, anna seoksen jäähtyä. Lisää 200g tuorejuustoa, kurpitsan hedelmäliha, sipuliseos ja tilkka sitruunamehua tehosekoittimeen ja sekoita, kunnes seoksesta on muodostunut tasainen massa. Maista ja lisää suolaa, mustapippuria tai sitruunamehua makusi mukaan. Laita patee tarjoiluastiaan, anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Sirottele päälle paprikajauhetta ennen tarjoilua.

Tulosta resepti

Kommentoi