Tois pual puutarha

BLOGIT | Tois pual puutarha

Minttuhilloke

Minttu on siitä villi yrtti, että sen kun päästää valloilleen puutarhassa, se leviää tulen lailla. Meillä se on jopa toivottavaa, sillä aviomieheni lempipöytämauste on minttuhilloke.

Minttuhilloke on simppeli ja nopea hapanimeläkastike, joka valmistetaan viinietikasta, sokerista ja mintusta. Perinteisesti sitä tarjoillaan paahdetun lampaan kanssa, mutta se maistuu loistavasti myös muiden lihojen sekä kalojen kanssa. Aviomieheni nauttii sitä myös kasvisten kera, etenkin jos kyseessä on roast dinner hyvän ruskean kastikkeen kanssa.

Minttuhilloke antaa uutta ulottuvuutta pakasteherneille, kun ne kiehautetaan nopeasti, soseutetaan ja sekaan lisätään minttuhilloketta. Edellisen lisäksi maustamattomasta jogurtista ja minttuhillokkeesta ja tulee raikas kastike tulisemmille ruuille.

Kuivaamisen ja pakastamisen lisäksi minttuhilloke on loistava tapa säilöä minttua talven varalle, sillä hilloke säilyy hillopurkissa kylmässä pidettynä kuukausia.

Terkuin
Saara

 

Minttuhilloke

50 g ruskeaa sokeria
150 ml mallasviinietikkaa
iso kimppu mintun lehtiä
tilkka kuumaa vettä

Poista mintun lehdet varsista ja pilko ne pienehköksi silpuksi. Lisää kannuun sokerin kanssa ja kaada päälle tilkka vettä. Sekoita ja anna jäähtyä. Lisää viinietikka ja maista. Tarvittaessa muokkaa hilloke omaan makuun sopivaksi lisäämällä viinietikkaa tai sokeria lisää.

Tulosta resepti

Kommentoi