Tois pual puutarha

BLOGIT | Tois pual puutarha

Kurpitsakeitto lehtikaalin kera

Kurpitsakeitto taitaa olla piirakan ohella kurpitsa-aiheisten reseptien suosikkeja. Nämä ruuat tulevat varmasti jokaisen mieleen miettiessä mitä tekisi hedelmälihasta, jota on jäänyt jäljelle kurpitsalyhdyn kovertamisesta. Kurpitsaa voi hyödyntää monenlaisissa sekä makeissa että suolaisissa resepteissä hyvin monipuolisesti, mutta onhan se keitto hyvää. Siitä ei pääse mihinkään!

Ohessa resepti erääseen kurpitsakeiton versioon. Reseptin olen saanut ystävältäni Siniltä. Alkuperäisessä reseptissä keitto tehdään bataatista, mutta kurpitsa sopii siihen paremmin kuin hyvin. Bataatin tai porkkanan vaihto kurpitsaan sopii useimpiin resepteihin. Kannattaa kokeilla rohkeasti! Keitossa sweet chili -kastike ja tuore chili lisäävät tulisuutta, jota pehmennetään kookosmaidolla ja keitto saa raikkaan puraisun limen mehusta. Tuoreen chilin voi jättää halutessaan pois, itse laitan sitä keittoon vain ripauksen. Päälle vielä paahdettua lehtikaalia ja kurpitsansiemeniä tuomaan suutuntumaa ja kyllä ruokapöydässä ollaan taas hyvän ääressä.

Mukavia keittohetkiä!

Terkuin
Saara


Kurpitsakeitto

neljälle

Keitto:
2 sipulia
800 g kurpitsaa
1 rkl öljyä
8 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 tölkki (500g) tomaattimurskaa
3-4 rkl sweet chili- kastiketta
2 rkl limen mehua
½ rkl sokeria
1 tölkki (400 ml) kookosmaitoa
chiliä mielen mukaan

Tarjoiluun:
nippu lehtikaalia
öljyä
suolaa ja pippuria
kurpitsansiemeniä

Kuullota pilkottu sipuli öljyssä ja lisää paloiteltu kurpitsa hautumaan muutamaksi minuutiksi. Lisää muut aineet ja hauduta kannen alla noin 20 minuuttia. Soseuta ja mausta suolalla tarvittaessa. Jos haluat keitosta oikein pehmeää, paina se siivilän läpi soseutuksen jälkeen ja heitä pois siivilään jäänyt massa.
Miinan lehtikaalisipsireseptin mukaisesti pese lehtikaali ja kuivaa se hyvin. Sekoita kulhossa tilkka öljyä, suolaa ja pippuria. Revi lehtikaali paloiksi kulhoon ja sekoita. Aseta palat uunipellille. Paahda lehtikaalin paloja 150-asteisessa uunissa muutama minuutti kunnes ne ovat rapeita.
Tarjoile keitto kurpitsansiemenien ja paahdetun lehtikaalin kanssa.

Tulosta resepti

4 vastausta artikkeliin “Kurpitsakeitto lehtikaalin kera”

  1. Leena

    Olen kokkaillut elämäni aikana kaikenmoista mutta en ole koskaan tehnyt kurpitsakeittoa. Tällä ohjeella tuli aivan mahtavan makuinen keitto sunnuntain lounaalle,kaikenlisäksi vähällä vaivalla.
    madame


    • Saara Vernalls

      Moikka! Oikein kiva kuulla, että onnistui! Yksi reseptin parhaita ominaisuuksia on sen helppo valmistaminen makua kuitenkaan uhraamatta 🙂


  2. brysselinkaali

    odottelen jotain aivan mahtavaa seuraavaksi ja tietysti kurpitsasta mu mu mitahan se olisi

    brysselinkaali


Kommentoi