Tilli & pulla

BLOGIT | Tilli & pulla

Viikuna hyppää piirakkaan

Viikunapiiras on hieman erilainen äitienpäiväherkku ja kahvipöydän uusi tulokas, se täydentää Lähi-itä -menuamme. Piirakkaa voi tarjota kahvin kanssa, ja silloin kahvi kannattaa maustaa ripauksella kanelia. Makumaailmaan sopii hyvin myös tuoreista mintuista haudutettu tee hunajalla.

Herkkuterkuin, Lotta ja Ilona

VIIKUNAPIIRAS

iso lehtitaikinalevy

4 tuoretta viikunaa

50 grammaa sulatettua voita (ei margariinia)

1 dl mantelijauhetta

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

0,5 dl vehnäjauhoja

kananmuna

Päälle:

hunajaa

turkkilaista jogurttia

Sulata taikinalevy huoneen lämmössä pehmeäksi. Kaulitse taikinasta jauhotetulla pöydällä mahdollisimman ohut levy. (On muuten sitkeätä tavaraa, joten ihan tosissaan saa töitä tehdä! -kaulitsijan huomautus) Aseta taikinalevy leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Sekoita täytteen ainekset (voi, mantelijauhe, sokeri, vaniljasokeri, jauhot) tasaiseksi seokseksi ja levitä taikinalevyn keskelle (ei ihan reunoihin asti). Pese ja viipaloi viikunat ja asettele täytteen päälle. Ripottele pinnalle sokeria.

Taittele hieman taikinalevyn reunoja kohti levyn keskustaa. Riko kananmunan rakenne ja voitele munalla taikinan pinta. Paista 200 asteessa uunin keskitasossa puolisen tuntia tai kunnes taikinan pinta on kauniin kullanruskea.

Tarjoile turkkilaisen jogurtin ja juoksevan hunajan kera.

Tulosta resepti

Kommentoi