Tilli & pulla

BLOGIT | Tilli & pulla

Tahnaa joka lähtöön

Lähi-itä -teemamme jatkuu tämän postauksen myötä. Aiemmin on kokattu jo viininlehtikääryleitä, sekä lihapullia ja lohkoperunoita. Nyt ateriakokonaisuus täydentyy tahnoilla.

Lähi-idässä ateria ei ole täydellinen ilman erilaisia dippeja ja tahnoja, ne myös maistuvat aivan ihanilta ja ovat helppoja tehdä. Meillä oli pöydässä hummusta, kreikkalaisesta keittöstä lainattua tsatsikia ja munakoisotahnaa. Ne maistuvat lohkoperunoihin dipattuna, mutta myös taittavat ruokien tulisuutta sopivasti.

Jos tähän asti olet ostanut hummusta valmiina kaupasta, suosittelemme poikkeamaan totutusta. Sen koostumus on ihanan kermainen ja sen käyttöä kannattaa kokeilla vaikka leivän päällä. Kaikkia tahnoja voi käyttää kermaviilin sijaan dippeinä esimerkiksi juuresten ja vihannesten kanssa.

Terkuin, Ilona ja Lotta

 

TSATSIKI

4:lle

4 dl turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia

1 kurkku

4-5 valkosipulinkynttä

1 1/2 tl kuivattua minttua

1/2 tl suolaa

 

 

Valuta jogurtista ylimääräinen neste pois. Raasta tai pilko kurkku ja valuta myös siitä neste. Puserra valkosipulinkynnet. Sekoita jogurtti, kurkku ja valkosipuli keskenään. Mausta seos suolalla ja mintulla. Anna maustua jääkaapissa parin tunnin verran.

 

Tulosta resepti

 

 

MUNAKOISOTAHNA

4:lle

2 isoa munakoisoa

2 valkosipulinkynttä

1 sitruuna

2 rkl tahinia

2 rkl kylmää vettä

1/2 tl suolaavalkopippuria

koristeluun granaattiomenan siemeniä

pinnalle 2 rkl oliiviöljyä

 

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Huuhdo munakoisot ja leikkaa niihin poikittaiset viillot, jotta ne eivät halkeaisi uunissa. Paista munakoisoja uunissa noin tunnin ajan. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kun munakoisot ovat jäähtyneet, koverra niiden sisus pieneen kulhoon. Purista sekaan valkosipulinkynnet ja sitruunoiden mehu. Lisää tahini, vesi sekä suola ja sekoita haarukalla. Laita tahna lautaselle ja koristele. Valuta pinnalle öljyä.

Tulosta resepti

 

HUMMUS

4:lle

285 g kikherneitä

1-2 valkosipulinkynttä

1 sitruuna

2 rkl tahinia eli seesamisiementahnaa

4 rkl vettä

oliiviöljyä

 

Valuta kikherneet siivilässä. Puserra valkosipulinkynnet. Purista sitruunoista mehu. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen tai sekoita sauvasekoittimella. Aseta tahna lautaselle tarjolle, ripottele päälle hieman cayennepippuria tai paprikajauhetta.

Hummuksen voi halutessa maustaa persiljalla, korianterilla tai vaikkapa aurinkokuivatulla tomaatilla. Lisää mausteet joukkoon samaan aikaan muiden ainesten kanssa.

Jos tahna vaikuttaa liian paksulta, lisää joukkoon tilkka vettä tai öljyä.

Tulosta resepti

Kommentoi